29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çıldırtan kesintiler…

Yeni yılla birlikte Osmaniye’de sık görülen elektrik kesintileri, özelleşen firma yetkililerinin halka hizmet noktasında gereken önemi vermediği yönünde kamuoyunda tepkiler oluşmaya başladı.


Ocak 2014’ün ilk günlerinde başlayan ‘bakım-onarım-yenilenme’ adı ile başlatılan kesintilerin yanında bir de ani kesintiler vatandaşı çileden çıkarır olmaya başladı.


Dün saat: 12. 15 sıralarında aniden yapılan elektrik kesintisi yaklaşık 15 dakika sürdü. Bilgisayarımı açtım, kaydetmediğim yazılar gitmişti. Ayrıca ani enerji kesintisi nedeniyle bilgisayarın kapanması cihazda beyin toparlamasını da geciktiriyordu.


Tam bilgisayarı açıp yeniden yazılarıma başlayacak iken, saat: 12.45 sıralarında yeniden elektrik kesintisi yaşadım.


Hava yağışlı değildi, aşırı sıcaklarda yoktu. Peki neydi bu ani kesinti? Tam bunun yorumu yaptığımız sırada TEDAŞ görevlileri faturayı gününde ödemediğimiz için kesme faturası getirmişlerdi. Kesme faturasının üzerinde 3 Tl okuma ücreti yazıyordu.


Gününde elektrik faturalarını ödemeyen abonelere faizi ile birlikte kesme faturası gönderen TEDAŞ yetkilileri, kendilerinin aboneye hizmet verme noktasında neden yetersiz kaldığını bu kentte kimlerin sorgulayacağını merak ediyoruz.


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Osmaniye’ye geldi, iktidar partisinin İl ve Merkez ilçe yöneticileri bu sorunla ilgili Bakan’a durumu iletmiş olsalardı, Bakan Ankara’ya gittiğinde gereken yerlerle görüşmeler yapar, belki de bu ani kesintiler biraz olsun yaşanmazdı.


Düziçi ilçesinde elektrik kesintileri Bakan’a iletildi. Bakan Yıldız ise Başbakan Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapma turuna çıkmıştı. Bakan Yıldız Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgilendiği kadar Osmaniye’deki ani elektrik kesintileri ile ilgili de özelleştirme adı ile verdikleri yüklenici firma yetkilileri ile ilgilendi mi acaba?


Vatandaş ani elektrik kesintileri nedeniyle perişan olurken, Bakanlar Başbakan’ı nasıl Cumhurbaşkanı seçeriz gezi turunda dolaşıyorlar.


Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunda halkın tüm sorunları çözümlenecekse sözümüz yok! Ancak halkın TBMM’ne getirdiği, buradan da iktidarın Bakan yaptığı Halkın vekilleri halkın sorunları ile ilgilenmek yerine, Başbakanlarını Cumhurbaşkanı yapma uğraşına giriyorlarsa kime ne diyelim.


10 Ağustos tarihi de gelip geçecektir, Cumhurbaşkanlığı seçimleri de sonuçlanacak, birileri o makama elbette oturacaktır. Birileri Cumhurbaşkanı olacak ta, halk ne olacak bunu düşünen var mı?


Osmaniye’de iktidar partisinin yöneticileri, halkın sorunları ile ilgilenerek sorunsuz bir kentte yaşanabilmesini sağladığı anda, halk zaten gereken günde oylarını çalışanlardan yana kullanacaktır.


Yılın 7’inci ayını da bitiriyoruz, Osmaniye’de TEDAŞ hala bakım-onarım ve yenilenme çalışmalarını sürdürüyor. Habersiz kesintilerle aboneler zor anlar yaşıyor, insanlar ani kesintiler nedeniyle strese giriyor, işleri aksıyor. İnsanların çileden çıkmasına neden olan bu kesintilere yöneticiler seyirci kalmak yerine, yüklenici firma yetkililerini gerektiği şekilde neden uyar mıyorlar? Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar