26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.462
EURO34.7836
ALTIN2439.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

CHP’de neler oluyor?

Ülkemizde yaşanan son olaylarla birlikte, Atatürk’ün kurmuş olduğu, temeli Cumhuriyet’imize dayanan, köklü bir partide yaşanan olayları izliyoruz.

Sanırım yaşanan olayları sizlerle paylaştığımda; “CHP’de neler oluyor?” sözümde belki bana hak verenleriniz olacaktır.

Öncelikle Osmaniye’den başlamak gerekirse; İl Genel Meclis Başkanlığı’nın ikinci dönem seçimleri yapıldı. CHP’nin Düziçi ilçesi üyesi Mehmet Yıldırım Osmaniye İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde Ak Partili adaydan yana oy kullandı. Aynı şekilde 2009 yılındaki Meclis seçimlerinde de CHP’li bir üyenin Ak parti adayından yana oy kullandığını anımsıyorum.

Biri Ak Parti, diğeri MHP’li iki aday seçimlere girerken CHP’li üye’nin kilit olması önemliydi.

Son yapılan seçimlerde CHP’li üyenin Ak Parti’den yana oy kullanması partililerce tepki gördü. MHP adayına mı oy verseydi? Diyebilirsiniz. MHP’nin bir üyesi Kadirli’den, bir süre önce Ak parti saflarına geçmişti. İkinci dönem Meclis Başkanlığı seçimlerinde Ak Partili Aday CHP’li üyenin de desteği ile 13 oy alarak Başkanlığa seçilirken, MHP’nin adayı 10 oy aldı.

Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor, kendisinin Meclis Başkanlığı seçimlerinde de CHP’li üyenin desteğini anımsatan bir açıklama yapıyordu. 2009 yılındaki CHP’nin desteği ile AK Parti adayının kazanması ve geçtiğimiz haftaki seçimlerde de CHP’li üyenin desteği ile Ak parti adayının Meclis başkanlığını kazanmasındaki olayla ilgili İl Başkanı Hamza Tor haklı olarak; “Stratejik işbirliği” sözlerini yerinde söylemiş oluyordu.

Dün internet sitelerine düşen bir başka habere geçelim. “CHP Elazığ eski İl Başkanı  Mustafa Kemal Atikeler, partisinden istifa ederek, MHP Genel başkan adaylarından Meral Akyener’i desteklediğini açıkladı.” Atikeler’in 6 yıldır CHP üyesi olan, 2 sene Elazığ CHP Elazığ İl başkanlığı yapan, 2001’de Elazığ’da CHP’den 2. sıra Milletvekili adayı olduğu” vurgulanan bir haberi okudum.

Yine dünkü bir haberi okurlarımla paylaşmak istiyorum. “Başbakan Davutoğlu Habertürk TV’ye konuk oldu. Gençlerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, son zamanlarda gündem olan 'kimlik bilgilerinin sızdırılması' hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.”başlıklı haberde, Vatandaşların kimlik bilgilerinin yayılması ile ilgili olarak CHP İzmir teşkilatını gösteren açıklamada bulunuyordu. CHP İl teşkilatının aldığı bilgileri yanlış bir şekilde kullanması ve benzeri iddialara yer verilirken, “Devletin ve devlet kurumlarının hiçbir ihmal veya eksikliği yok” şeklinde sözleri yer alıyordu.

Osmaniye’de CHP’liler son İl Genel Meclis Başkanlık seçimleri ile ilgili değişik tepkiler dile getirirken, CHP’li üyenin çekimser oy kullanmasının daha doğru olacağı yönünde eleştiriler yapıyorlar.

Osmaniye CHP’de bu olaylar yaşanırken, Elazığ eski İl Başkanının MHP adayı Akşener için başlattığı girişimler ve partisinden istifa etmesi olayı ile birlikte, bir de Başbakan Davutoğlu’nun gençlerle sohbeti sırasındaki “kimlik bilgilerinin yayılması” olayında CHP İzmir teşkilatı üzerinde konuşması dikkatleri CHP’de neler oluyor? Tartışmaları üzerine çekmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel başkanı Bahçeli’nin terör konusunda Ak Parti hükümetine destek sözlerini eleştiren CHP’lilerin, son yaşanan olaylar karşısında kendileri içinde yaşananlara ne gibi tutum içerisinde olacakları merak ediliyor.

Aile ve Sosyal politikalar Bakanı’nın karaman’da yaşanan olayla ilgili yaptığı talihsiz konuşmayı eleştirirken farklı bir dil kullanan Kılıçdaroğlu için tepkiler verilirken, Bakan’ın sözlerinin unutturulmaya çalışıldığı olaylarını da iyi okumak gerekiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar