23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5922
EURO34.8255
ALTIN2421.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

CHP Genel kurulu…

Osmaniye’de CHP İl Genel kurul toplantısında iki aday yarıştı.

CHP’nin Osmaniye İl Genel kurul toplantısında gözlemlediklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi salonunun alt katı bile doldurulamamıştı. Salondaki kalabalığın az olması CHP’lileri pek üzmüyor gibiydi. Çünkü, onlara göre; “sade olsun, samimi olsun ve kemik oyları bulunan insanlardan oluşsun yeter” anlayışı içerisinde görünüyorlardı.

Toplam 184 delege ile İl Genel kurul toplantısı yapılırken, basın için iki masa ayrılmıştı. Basın masasının yanındaki sandalyeler ise boş duruyordu. Tek başıma gidip sandalyeye oturdum. Bir ikinci meslektaşımın yanıma gelip oturmasını bekledim ama, gelen olmadı.

CHP’nin Merkez ilçe genel kurul toplantısı bile bundan heyecanlı olduğu gibi, en az 5 gazeteciyi salonda görmüş, onlarla sohbet etme ortamını bulmuştum.

Genel Kurul toplantısı başlarken basın mensubu olarak fotoğraf çeken olmadığı gibi, ilimizin tek görsel yayın organı ORT kamerası bile salonda bulunmuyordu.

Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ile bir ara görüşüyoruz.

Kaya, Osmaniye’deki basın mensuplarının CHP İl genel kurul toplantısına katılmamalarını bir ‘tepki gibi’ görüyordu veya böyle bir kuşkusu vardı.

Parti kadın kolları Başkanı Dilek Güvenç bir ara yanıma gelip, genel kurul toplantısını izlemeye gazetecilerin neden gelmediğini sordu.

Meslektaşlarımın CHP İl genel kurul toplantısına neden gelmediklerini bilemem, ancak herkese mesajla haber verildiğini öğrendim.

CHP İl yönetiminin hesap raporları okunurken 414 bin liralık gelirlerinin bulunduğunu, 19 bin 119 lira şu anda bankada paralarının bulunduğu belirtiliyordu.

Aklanmak için delegelerin oylarına sunulan hesap raporundaki rakamlar dikkatimi çekmişti. CHP Osmaniye İl yönetimi 7 Haziran ve 1 Kasım Milletvekilliği seçimlerine girmiş olmasına rağmen kasasında 19 bin 119 Tl para bulunuyordu.

Siyasi partilerin genel kurul toplantılarında yönetimlerde hesap raporları okunurken, kasasında para bulunmadığı gibi, çoğu kez borçlu kasa devredildiğine tanık oluyorduk.

Kısa süre ile iki Milletvekili seçimi yaşayan CHP’nin eski yönetimi kasasında para ile yeni yönetime hesap devrediyorsa, buradan da anlaşılacağı gibi seçimlerde masraftan kaçınmışlar anlamına gelebilir.

Doğrudur, iki Milletvekili seçimlerinde de basını görmezden gelerek, sadece seçim bürolarında ve giydirdikleri araçlar ile ağırlama giderlerine masraf edildiği ortaya çıkıyor.

Bir iki yerel gazetede CHP’nin adaylarının reklamlarını gördük, o gazetelerin temsilcileri de bu genel kurul toplantısına bile gelmemişlerdi.

Basından uzak bir anlayış içerisinde seçimler yaşayan bir siyasi parti, halka ulaşabilme noktasında başka ne gibi yöntemleri kullanmışlardı merak ettim doğrusu.

Parti kasasında bu kadar para kalmışsa, seçimlerde adaylar para harcamış, parti yönetimi ise kasadaki paraya pek dokunmamış düşüncesi akla geliyor.

Bu da demek oluyor ki, Osmaniye CHP yönetimi iktidara gelme gibi bir hırs içerisinde çalışmamış olarak değerlendirilebilir.

İnşallah yeni yönetim de aynı anlayış içerisinde olmaz diyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar