28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çevreci Başkan..

Bu kez Eskişehir iline doğru gidiyor ve Odunpazarı ilçemizin çevreci Avukat Belediye Başkanı Kazım Kurt’un dünyaya örnek projesinden sözetmek istiyorum.

Odunpazarı Belediyesi Hamamyolu caddesi üzerinde yol çalışması yaparken hiç ağaç kesimi yapmadan yolu tamamlamış. Üstelik yolun üzerine bir de köprü yaparken, bazı ağaçlar köprünün içerisinden geçirilmiş.

Odun Pazarı ilçesinin Avukat Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Hamamyolu Park ve Meydanı” projesi ile dünyaya örnek Belediyecilik gerçekleştiriyor.  Yolun üzerine de “Sanat köprüsü” adı ile bir de köprü yapan belediye, doğaya zarar vermeme adına, ağaçların bir kısmını köprünün içerisinden geçirilmesini sağlıyor. Odunpazarı Belediyesinin bu projesi İngiltere’deki yarışmada ‘en iyi kentsel tasarım’ ödülünü alıyor.

Bazı Belediyelerin en basit projeleri bile hayata geçirirken ağaçları kesmesi olayları yaşanan ülkemizde, Odunpazarı Belediyesi’nin bu projesi şimdi sadece ülkemizde değil, dünyanın değişik kentlerinde konuşulur hale geldi.

Odunpazarı Belediyesi yeşil alanların  çoğaltılması için çalışmalarını sürdürürken,  Başkan Kurt, göreve geldiği günden bu yana, yani 4 yıllık süre içerisinde 900 bin metrekare yeşil alanı ilçeye kazandırmış.

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Gökmeydan Mahallesi’ne yeni bir park yapmak için çalışmalara başladığını öğreniyoruz. Bu parka Cumhuriyet Parkı adı verilecek ve 16 bin metre karelik alana sahip olacağı belirtiliyor.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu ve Avukat. Bu Belediye Başkanının bir farklı özelliği daha bulunuyor. Milletvekili iken İlçe Belediye Başkanı adayı olmak için Milletvekilliğinden istifa eden Türkiye’deki tek vekil olma özelliğine de sahip.

Bu arada Odunpazarı ilçesinin son TÜİK verilerine göre nüfusunun 399.451 kişiden oluştuğunu da burada vurgulamak isterim.

Tüm bunları neden yazıyorum, veya Eskişehir’in Odunpazarı ilçesini neden anlatıyorum? Belediye Başkanını tanımam bile, tanıyıp tanımamak önemli değil, doğayı koruyan, çevreye ve yeşile önem veren mesleği de teknik olmadığı halde halkını hoşnut edebilecek projeleri hayata geçirdiği için anlatmak istedim.

Odunpazarı ilçesinde özellikle Noterler ve Öğretmenler parkı ve diğer parklar dikkat çekiyor. Fotoğraf galerisi,  Çağdaş sanatlar galerisi, halk market ve Halk merkezleri gibi projeleri ile de ilçede halkın huzur ve mutlu yaşaması sağlanıyor.

Bir yerleşim biriminin yaşanabilir olabilmesi için yerel yönetimlerin başına gelecek kişilerin iktidar partisinden olması veya kentin imarı için teknik kişi olmasının gerekmediğini Odunpazarı Belediye’sinin Avukat Başkanında örnekle görebiliyoruz.

Bizim partiden olsun, teknik kişi olsun! Gibi sözlerle seçimler öncesinde yapılan propagandalar neticesinde makama oturmak veya seçilmek mi önemli, yoksa işini yapabilen, halkına verdiği sözü yerine getirebilen ve projeleri değiştirmeden uygulayabilen, çevreye ve doğaya en az zarar vererek projeleri tamamlayan bir Başkan mı halkın yüreğinde uzun süre adını sildirmez!?

Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar