16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5201
EURO34.6173
ALTIN2500.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Cek-Cak’lar!..

Konuşulan sözlerin sonuna ‘cek veya cak’ ekleniyorsa, karşınızdaki kişilerin ne demek istediğine dikkat etmelisiniz.

Bu ekler, çoğunlukla birilerinin sizlerin desteğine gereksinim duyduğu anlarda kullanılır.

Bir kişi sizinle ilgili bir olay hakkında konuşmaya başlamışsa ve sizin desteğinizi alması gerekiyorsa, “yapacağım, edeceğim, olacak, “gibi sözcükler kullanırken, sonuna eklenen ‘cek veya cak’ların ilerisi için size neleri getirip, neleri götürebileceğini o anda aklınızdan geçirmelisiniz.

Eğer bunu yapmazsanız, karşınızdaki kişinin cekli, caklı sözlerine anında inandığınızda sonunda zararlı bir olayla karşı karşıya gelebilirsiniz.

Olacak denilenlerin olmadığını, yapılacak denilenlerin süreç içerisinde yapılmadığını veya unutulmaya çalışıldığı olaylara tanık olmuşsunuzdur.

Böylesi durumlarda önceden dikkatli dinleyip, mantıklı kararlar vermemeniz neticesinde üzülen taraf siz olduğunuzda içinden çıkılması sor sorunlarla karşı karşıya geldiğiniz olmuştur.

Aslında, karşınızdaki kişiyi dinlerken daha ilk sözlerine başladığında onun öncelikli olarak gözlerine bakmalı ve ardından da beden dilini iyi okumaya çalıştığınızda gelecekle ilgili tahminlerinizin bir kısmını sezinleyebilirsiniz.

İnsanlar bunları yapmıyor nedense! Güzel sözler kullanan, hele de üzeri düzgün giysiler içerisinde biriyse, konuşmaları dikkatle dinlenir gibi yapılıyor ama, dinleyenler karşılarındaki kişinin ne demek istediğini, onların desteğini almaktan başka kaygısının olmadığını anlamak zor geliyor kişilere.

Anlamak zor değildir ama, aklı kullanmak, beyni zorlamak, karşıdaki kişinin neleri amaçladığını algılama yeteneğini kullanmayanlar sonunda zararlı taraf olup ortaya çıkıyor.
 
Ne zaman? Olaylar gelişip süreç içerisinde ‘cek ve cak’lı sözleri kullanan ortalardan kaybolup gittikten, alacağı desteği sizlerden aldıktan sonra oluyor tüm bunlar.
Karşısındakilerin sözlerini dikkatle dinlemeden ona hak ve destek verdikleri için bir kişi insan bir süre sonra ekonomik veya iş anlamında zor anlar yaşamaya başlıyor.

İşini veya makamında değişiklikler yaşayabiliyor. Ekonomik olarak zarara uğrayıp, hatta mal varlığını icralardan kurtarabilmek için zor süreç yaşayabiliyor.

O zaman ne oluyor dersiniz? Doğal olarak strese giriyor, bunalım geçiriyor, sıkıntılarla mücadele ederken, öncelikle aile içerisinde başlayan huzursuzluklar, sonrasında çevresindeki akraba ve arkadaşlarına yansıyor!

Tüm bu olayların yaşanmaması veya yaşamamak adına, sizlerle birileri konuşurken, amaçlarını iyi anlamak, sezinlemek ve gelecekte üzülmeme adına dikkat etmeniz önem taşıyor.

Günümüzde çevresindeki olayları iyi okuyamayan, izlerken sade bir olaymış gibi gören, “bana değmeyen yılan bin yaşasın” anlayışı ile hareket edenler…

Televizyon haberlerini izlerken karşısındaki kişinin sözlerine anında katılanlar, o kişinin aslında asıl amacının farklı olup olmayacağını kafasının içerisinden geçirmeden katılanlar sonuçta zarar gören taraf olabiliyor.

Çok mu zor, karşınızdaki olaylara bakarken geleceğinizi düşünerek aklınızı biraz yormak suretiyle değerlendirdikten sonra benimseyip, reddetmek!.. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar