20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çamurlu yollar

Osmaniye’de son günlerdeki çamurlu ve bozuk yolların bu kente yakışmadığını anlatmak istiyorum bugün sizlere.

Geçtiğimiz günlerde Alibeyli Mahallesi 905 sokağın güzelliklerinden sözetmiştim. Bu sokağa girdiğinizde Osmaniye’nin buram buram tarihi kokusunun yanında, meyveli ağaçlarının bulunduğunu anlatmıştım. Bu sokağımızın doğal güzelliğinin bozulmaması ümit ettiğimi de okurlarımla paylaşmıştım.

Sokağa girdiğinizde dalları yere sarkan portakal ağaçlarındaki meyveler sadece bahçelere değil, yollara kadar dökülüyor. Bu meyvelerin sahiplerinin neden ağaçtaki portakalları toplamayıp yerlere dökülmesine izin verdiklerini anlayamadım.

Geçtiğimiz haftalar içerisinde bu sokağın belli yerlerine yağmur suları için ızgaralar yapılmıştı. Yolda çalışma yapılması nedeniyle kazılan yerlerdeki toprak yağmurlu günlerde çamura dönüşmüş. Yağmur sularının birikintileri yanında bir de çamurlu olması yayalar için zor anlar yaşanmasına neden oluyor. Yağmur suyu için ızgara yapılmasının ardından neden asfaltlanmadığını merak ediyoruz. Mevsim olarak asfalt olası değilse bile, yoldaki çamur ve yağmur suyu birikintilerinin önlenmesi için bazı çalışmalar yapılamaz mı?

Yine bazı sokaklarımızda doğalgaz hattı döşenmesi nedeniyle bozulan yolların onarılmadığını görüyoruz. Bozulan asfaltın üzeri toprakla örtülmesi nedeniyle yağmurlu günlerde çamur haline dönüşüyor.

Alparslan Türkeş caddesi üzerinde Mehmet Akif Ersoy Kız Lisesine gelmeden Akyar Caddesinin kesiştiği noktada Sokak adı ve numarası yazılı olan levha aylardır yerinden sökülmüş halde toprakla kucaklaşmış olarak yatıyor. Her sabah gelirken bu levhanın görüntüsü beni üzerken, Belediye’deki yetkililerin veya Meclis üyelerinin bu levhanın durumunu görememiş olmalarına da üzülüyorum.

Bu kavşaktaki kaldırımın üzerinde bulunan levhayı kim veya kimler hangi amaçla söküp yere yatırdılar bilemem ama, bildiğim tek olay yerinden sökülen levhanın yeniden dikilmemiş olmasıdır.

Alış Veriş Merkezinin önünde toprakla kucaklaşan bu levhanın ya oradan kaldırılıp götürülmesi veya yeniden yerine dikilmesini bekliyoruz.
Doğalgaz hattı döşenen yerlerdeki bozulan yolların da takip edilerek, burada yapılan çalışma sonrasında yeniden asfaltlanması veya asfalt mevsimi değil ise, çamur olmaması için gereken önlemlerin alınmasını Osmaniye adına bekliyoruz.

Bir zamanlar 7 Ocak İlköğretim Okulu yanındaki kaldırımda bulunan Öğrenci geçişlerini anımsatan trafik levhasının ters döndüğünü bu sütunlarda işlediğimde ışık hızı ile levha yerine takılmıştı. Şimdi ise o levha yerinden sökülmüş veya düşmüş. Yani sizin anlayacağınız bu direkte böyle bir trafik işareti yok artık.
Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar