27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çalışmayıp ta, Aç mı kalalım!?

Yabancı ülkelerden değil bizim vatanımızda, ülkemizi yönetenlerin halk üzerindeki ekonomik, sosyal, siyasal uygulamalarındaki sözlerini okumaya çalışıyorum.

İki dudaklarının arasından çıkan sözlerini duymayacak kadar kendilerinden geçmiş halde vatandaşın karşısında konuşurken, dillerinden ‘bal akıyor’ sanırsınız!

Oysa gerçeklerin öyle olmadığını, yaşamakta olduğunuz gün içindeki olaylarda net olarak anlayabiliyorsunuz.

Sevdikleriniz aşkına ne olur, biraz olsun gerçekleri saptırmadan halkımıza yanlış sözcükler konuşmadan ve aldatmaya gerek duymadan yaşananları anlatsanız ne olur!?

Geçmiş yıllarda, idam edilen bir genç için devletin en tepesindeki kişi ne demişti; “Asmayalım da besleyelim mi!?”

Bir darbe sonucu devlet yönetimini ele geçiren bu kişinin; sokak, cadde ve okullar da bile bugünlerde isimleri siliniyor!

Günümüzdeki ekonomik yaşam koşulları belli! Ancak; çalışabilmek, iş bulabilmek ve çalışma olaylarında karşımıza çıkan sorunları dile getirme konusunda farklı sorunlar çıktığında ne yapmak gerektiğini anlamak istiyoruz!

Çalışmayan insanın aç kalacağı gerçeğinden yola çıktığımızda, çalışan insanın maaşının kesilmesi olayı karşısında uygulamanın nedenleri insanların kafasını karıştırır!

Sivas’ta emekli Öğretmen Fuat Türkay, Halk Eğitim Merkezinde bağlama kursu vermeye başlıyor. SGK, bir yazı göndererek; Kamu işinde çalıştığı gerekçesi ile kurs süresince aldığı emekli maaşının toplamı olan 24 bin 451 Tl. parayı geri ödemesini istiyor.

Emekli Öğretmen, HEM’de bağlama kursu vermiş. Belki maaşı yetmediği için, belki de o bölgede bağlama kursu verme yeterliliğe sahip kişi olmadığı için bu kursta eğitim görevini üstlenmiş.

Emekli bir insanın yeniden çalışması nedeniyle, aldığı maaş kadar emekli maaşından kesinti yapılması konusundaki SGK’nun uygulaması sizlere neleri çağrıştırır!?

Emekliye ayrılan bir SGK’lı işçiye bağlanan en düşün maaşın; Bin 258 lira 68 Kuruş olduğu belirtiliyor.

Bu maaşla emekliye ayrılan bin insan, yeniden çalışmasın da günümüz ekonomik koşullarında aç mı kalsın!?

Ülkemizdeki ekonomik gelişmeler ile halkın ekonomik yaşamanı farklı şekilde değerlendiren, siyasi iktidarın; Halkımızın arasına girerek dinlemesi en doğru davranışı yapacağını belirtmek isterim.

İnsanlar; yaşadıkları olaylar karşısında bunalıma girmeye başladılar, ekonomik olarak zorluklar yaşanıyor. Birilerinin çıkıp; “Ekonomideki iyileşme Yaz ayını bekleyin!”demesi bile bazı insanları güldüren açıklama olarak yorumlanıyor.

Hatay’ta 2 çocuk babası Adem Yarıcı, uzun süredir işsiz olduğu gerekçesi ile Valilik binası önünde; “Çocuklarım aç” diyerek. Üzerine benzin dökerek kendini yakıyor.

Günü kurtararak yaşamak ayrı, geleceği görebilmek ayrıdır. Sizlerin huzuru için yazıyorum, anlayamasanız bile. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar