27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Cahil zihniyetin anlayışı!...

Dün yine ağaç kesimi olayı yaşandı. Anadolu Sağlık meslek lisesi bahçesinde geçtiğimiz günlerde çam ağaçları kesilmiş, vatandaşın tepkisine neden olmuştu.


Dün yine aynı okulda çam ağacı kesimine tanık oldum. Bu olayda en ilgimi çeken ise cahil bir insanın hal ve hareketleri, davranışlarıydı. Kendisini çam ağacını kesmekle görevlendiren amirlerinin yapması gereken işi yapmak yerine olaya tepki gösteren vatandaşla tartışıyordu.


Bununla da yetinmeyip ağzından çıkan sözleri kulağı duymayacak kadar cahilce sözcükler kullanıyordu.


Anadolu Sağlık meslek Lisesi bahçesindeki çam ağacı kesilirken Belediye Zabıtaları önlem almıştı. Okul Müdürü ağacın Belediye tarafından kestirildiğini söylüyordu. Çam ağacını kesenler TEDAŞ aracı ile gelen işçilerdi. Ağacın kesilmesinin nedeni elektrik tellerine zarar verdiği için olduğu söylendi. Ağaç kesimine tepkisini gösteren Gültekin Yılmaz’la bir TEDAŞ çalışanı tartışmaya başladı. Vatandaşın tepkisi karşısında TEDAŞ çalışanının olaya girmemesi gerekirken ağzından çıkan sözleri sizlerle paylaşıyorum: “Bu çamın kesildiği haberini siz gazeteciyi arayıp söylediniz. Siyasi görüşleriniz aynı olduğu için siz tepki gösteriyorsunuz, gazeteci de gelip fotoğraf çekiyor. İkiniz de sol görüşlüsünüz ya ağaç kesimine karşısınız. Bu ağacın kökü çürümüş, elektrik tellerine zarar veriyor onun için kesiyoruz.”


TEDAŞ çalışanının yukarıdaki sözlerini şiddetle kınıyorum. Aynı şekilde Gültekin Yılmaz’da o sözler karşısında yeni bir tepki göstermeye başladı.


Gültekin Yılmaz; “Ben ülkücü ve İslamcıyım. Gazeteci ile siyasi görüşlerimiz birbirine tamamen zıt. Sadece ağaç kesilmesine karşıyım, ortak noktamız budur. Gazetecinin siyasi görüşü beni ilgilendirmiyor, ben olaya siyasi değil yeşilin yok edilmesi anlamında bakıyorum. Kullandığınız sözlerini çirkinlik olarak kınıyorum”şeklinde konuştu.


Buyurun beyler! Kendisine verilen görevi yapması gereken bir çalışanın vatandaşla tartışmasına bakın. Belediye Zabıta görevlileri olayla ilgili tartışmaya girmeyip, sadece görevlerini yaparken, TEDAŞ çalışanlarından birinin ağzından çıkanı kulağı duymadan kullandığı sözcükler nedeniyle böyle düşünen kişileri şiddetle kınıyorum.


Böylesine cahil kişilere ancak ağaç kesme görevi verilebildiğini düşündüm. Konutunun yanındaki çam ağacının kesilmesine duyarsız kalmayıp tepkisini gösteren vatandaşla tartışan, üstelik siyasi fikir ayrımcılığı yaparak konuşmalarla ortamı germeye çalışan böylesi kişilerden çalıştıkları işyerine de, topluma da bir yarar gelemez.


Böylesine talihsiz sözleri kullanın o kişiyi bir kez daha kınarken, kesilen her ağacın oksijen kaynağımızı azalttığını anımsatmak isterim. Elektrik tellerine zarar verdiği için kesiliyorsa, tepki gösteren vatandaşa bu olay usulüne göre anlatılabilirdi. Tepki gösterdi diye ülkücü vatandaşa, sol görüşlü yakıştırması yapan zihniyete ne diyelim. Gerisini okurlarıma bırakıyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar