24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5789
EURO34.9278
ALTIN2426.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bundan sonrası

Pazar günü yapılan yerel yönetimlerin seçim sonuçları resmi olmayan sonuçlara göre belli oldu.

Alınan sonuçların bir çoğunda kesin kazananların da isimleri açıklanırken, bundan sonraki süreçte 31 Mart Pazar günkü yarıştaki mücadeleyi bir kenara bırakıp ileriye bakma sürecinin başlatılması gerekiyor.

Kazanan adayların herkesin Belediye Başkanı olduğunu bilmesi, kimseyi ötelemeden, halkı eşit şekilde bakarak hizmetlerine eğilmelerini bekliyoruz.

Kaybedenlerin ise yine aynı şekilde bu yarışta elbette birilerinin kazanıp, birilerinin de kaybedeceğini aklından çıkarmadan normal yaşantısına dönmesi en sağlıklı olacağını belirtmek istiyorum.

Bazı yerleşim yerlerinde yeni Başkanlar seçilirken, bazı yerlerde ise yeniden seçilinler oldu. 

Bundan sonrası kentlerimiz ve yaşayan insanlarımız için önemlidir. Kısır çekişmeler, siyasi ayrıcalıklar gözetilmeden hizmet etme uğruna seçildiklerini kimse unutmamalıdır.

Her yönetici elbette vatandaşlar tarafından tepki alabilir, olumlu veya olumsuz eleştirilere açık olmak gerekiyor. Eleştirileri yol gösterici, uyarıcı ve daha iyi hizmetlerin beklendiği yorumlar olarak değerlendirmek gerekir.

Kazananlar ve çevresindeki insanlar başarılarını coşkulu şekilde kutlamak yerine, aldıkları görevin bilincinde olarak bu yükü en sağlıklı şekilde nasıl yürütebileceklerini düşünmelidir. 

Günümüz koşullarında vatandaşların tamamını memnun edebilmek kolay olmadığına göre, en sorunsuz, sağlıklı ve yaşanabilir kentte huzurlu insanların yaşayabilmesini sağlama adına çalışmalara önem verilmelidir.

Nihayetinde yaşadığınız kentin yöneticisi oldunuz, birlikte yaşadığınız insanların huzur ve mutluluğuna hizmet için aday olup seçildiniz. Aynı ülkede birlikte yaşarken hizmetin en iyisini yapabilme adına vatandaşın tercihi ile seçildiniz.

Bir kavga, savaş veya zafer kazanmadığınızın bilinci ile hareket ederek, herkesi kucaklamak zorunda olduğunuzu unutmamalısınız!

Mahalle veya Köy Muhtarlığından başlamak üzere, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis üyeliği, sonrasında da Belediye Başkanı seçilmişseniz hizmet edebilme noktasında işinizin kolay olmadığını da unutmamalısınız. 

O koltuk ki, hizmetlerin yerine getirilmesinde en ince ayrıntıları ile düşünerek, olumsuz yönde en az tepki alabileceğinizi de iyi düşünmeniz gerekmektedir.

Şimdi önünüzde 5 yıllık bir süreç var, kentinize yapabileceğiniz sağlık hizmetler bu 5 yılın sonunda vatandaşlar tarafından takdir edildiğinde mutlu olur, takdir edilmezse ise huzurunuz kaçabilir.

Görev sürenizi tamamlayıp yeniden sokaktaki vatandaşların arasında dolaşırken, sizlere selam verenler, saygı duyanlar, hal ve hatırınızı soranların sayılarının çok olması ile mutlu yaşadığınızın ve başarılı hizmetler yaptığınızı anlayacaksınız.

Siyaseti bir araç olarak kullandığınızı, hizmet etme noktasında ise siyasetin sona ererek herkesi kucaklamanızın gerektiği bilinci ile hareket ettiğinde halk arasında sevilen, saygı duyulan ve aranan bir yönetici olarak önem kazanırsınız.

Seçimler sonucunda kazananları kutlarken, kazanamayanlar ise aday olma cesaretlerinin güzelliğini bilmelerini isterim. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar