29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bundan sonrası

Pazar günü gerçekleşen seçimlerin sonunda, siyasi partilerin aldıkları Milletvekili sayıları belli oldu.

Osmaniye nasıl oldu, Türkiye’de nasıl yaşandı diye değerlendirme yapmak yerine bundan sonrasını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Dün Ak Parti İl Başkanlığı Öğretmenevi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Milletvekili ve kazanamayan diğer iki aday da oradaydı. Gerek İl Başkanı Hamza Tor, gerekse iki milletvekili ile diğer iki adayın konuşmalarını dinledik.

Güzel sözler söylediler, Osmaniye ve Türkiye’nin geleceği için konuşmaları yürekleri okşuyordu.

İl Başkanı Hamza Tor’un “şımarmayacağız, gururlanmayacağız, kibirlenmeyeceğiz” sözleri akıllardan çıkmayacak konuşmaydı. Aynı şekilde milletvekilleri de aynı sözlerin altına imzalarını attılar.

Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun sözleri arasında dikkatimi çeken sözcükleri incelemek istiyorum. Osmaniye için ayrım yapmadan hizmet vereceklerini söyledi. Osmaniye için projeleri ve önerileri değerlendireceklerini ve destekleyeceklerini söylüyordu. Siyasi ayrım yapılmayacağı yönündeki sözler halkımızın beklentileri arasında yeralıyordu.

Durmuşoğlu’nun bu sözleri Osmaniye adına iyi hizmetlerin getirilmesinde katkılarının olacağı yönündeydi.

Milletvekili Suat Önal’ın özeleştiri yaparak, basın mensupları ile yeterince bir araya gelemediğini söylemesi ve bundan sonra üç ayda bir bile olsa hizmetlerin paylaşılması noktasında toplantılar yapacağını söylemesi olayı da güzel bir istek olarak değerlendirildi.

Osmaniye adına TBMM’de bizleri temsil edecek olan Ak Parti’li iki Milletvekilinin dünkü konuşmaları önümüzdeki süreç içerisinde yaşanıp yaşanmadığının takipçisi olacağımızı buradan belirtmek isterim.

Durmuşoğlu’nun yapıcı eleştiriler sözlerini, bir aksilik yaşanılması durumunda anımsatacağımı da buradan belirtmek isterim.

Osmaniye’mizin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini gördüğümüzde, bununla birlikte ortaokul sıralarındaki çocuklarımıza kadar inen uyuşturucu kullanımı olaylarının gelecekte kentimiz açısından tehlikeler oluşturacağını düşündüğümüzde su sorunlara çözüm bulunması için ivedi olarak projelerin yaşama geçirilmesini bekliyoruz.

İş arayan gençlerimizin ekmek kapısı bulabilmeleri için, kendilerine oy verip vermemelerine bakılmaksızın ihtiyacı olan insanlarımıza iş olanaklarının sağlanmasını bekliyoruz.

Pazar günü yapılan seçimlerin sonuçlarına bakıldığında, bazı rakamlardaki değişimlerin, bazı siyasi partilerin oylarının kaymasının altında özellikle işsiz gençlerimizin ekmek kapısı bulabilmeleri için sandıklarda farklı tercihlerinin bulunduğunu akla getirerek, insanları ötelemeden, ayrımcılıktan uzak bir anlayış içerisinde hizmet sunulmasını bekliyoruz.

Siyasetçiler basın toplantılarında konuşurlar, bizlerde o konuşulanları kamuoyu ile gazetelerimizde paylaşırız. Bizim beklentilerimiz ise, siyasetçilerin konuştukları sözlerinin arkalarında durmalarıdır.

Dünkü konuşmaların böylesine ciddi ve anlamlı olduğunu düşünerek, süreç içerisinde yaşama geçeceğini ümit ediyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar