26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4596
EURO34.7622
ALTIN2442.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bulvarda çalışma

Osmaniye kent merkezinden geçen Musa Şahin Bulvarı üzerinde “battı çıktı” olarak adlandırılan araçların yeraltından geçmesi için çalışmalara başlandı.

Bulvar üzerinde yapılan çalışmaları gören vatandaşlar, özellikle çiçeklerin veya ağaçların yerlerinden sökülmesi olayına anlam veremiyorlar. Doğrudur çünkü olayları gören vatandaşların burada ne gibi yenilik yapacağından haberi olmadığı için. Bu arada bulvar üzerinde yapılan çalışmaların amaçlarını bilenler ise bilmeyenlere anlatmaya çalışıyorlar.

Şu anda belli bir süre için Musa Şahin bulvarının belli noktalarında sıkıntılar yaşanacaktır. Her güzelliğin bir sıkıntısı yaşandığı gerçeğinden yola çıktığımızda, inşaat çalışmalarının bitirilmesi ile kentimizin çehresi de değişecektir.

Belediye Başkanı Kadir Kara, Musa Şahin Bulvarı üzerindeki battı-çıktı inşaat çalışmalarının 90 günde tamamlanacağını söylüyor. Üç ay gibi bir sürede tamamlanması planlanan bu çalışmanın ardından  araçlar yeraltından geçerken, yolun üzerinde ise farklı bir güzellik oluşacaktır.

Belediye Başkanı Kara, bir aylık sürede tamamlanacak bir başka alt geçitten sözediyor, ancak buranın neresi olduğunu ise bizlerle paylaşmadığı için doğrusu merak ediyoruz. 

Kanımca, bir alda tamamlanacak olan alt geçitin Devlet Bahçeli Meydanı’nda olacağını sanıyorum. Çünkü doğru olan, Dr. Ahmet Alkan Caddesi üzerinden İstasyon (Hasan Çenet) Caddesi yönüne bir alt geçit kent trafiğini daha sağlıklı hale getirecektir.

Bu arada şehir içi trafiğindeki karmaşa için çözüm yönleri arayışı da sürüyor. Musa Şahin Bulvarı üzerindeki çalışmalar devam ederken esnafın sıkıntıları bir yana, araçların trafik seyri için alternatif yollar arayışı da devam ediyor.

Bir şekilde bu soruna çözüm bulunacaktır, ancak şehir içerisindeki araçların cadde ve sokaklardaki park edişlerine çözüm için sağlıklı otoparklar için ne zaman kolların sıvanacağını herkes merak ediyor.

Yeterli ve sağlıklı otopark bulunmaması nedeniyle araçlarını parkeden sürücüler, geri geldiklerinde görevli Trafik polisleri tarafından ceza yediklerini gördüklerinde doğal olarak Belediyeye tepkilerini gösteriyorlar.

Halkın sağlığı açısından görevli Trafik ekipleri görevlerini yaparken, yerel yönetim olarak sürücülerin araçlarını sağlıklı şekilde park edebilecekleri otopark yapma-yaptırma hizmeti noktasındaki görev bilincini de düşünmek gerekiyor.

Musa Şahin Bulvarı üzerindeki inşaat çalışmalarının temel atma töreni 14 Ocak günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacağı bir törenle gerçekleşecek. Aynı gün Masal Park’ın da açılışı yapılacak.

Masal Park’a giriş ücreti konusundaki vatandaşların merakını Başkan Kara’ya soruldu. Başkan Kara, Masal Park’ın işletmesini bir firmaya verdiklerini, giriş ücretinin o firma tarafından belirleneceğini söyledi. Ancak, Osmaniye’deki vatandaşlar ile il dışından turlarla, rezervasyon yaptırılarak gelecekler için ücretlerin farklı olacağını da sözlerine ekledi.

Masal Park’a girişlerin ücretli olması olayı, yüklenici firma sorumluluğundaymış. Osmaniye’deki vatandaşların ekonomik durumlarını düşünüyorum, giriş ücreti kişi başı 5 TL bile olsa, iki çocuklu bir aile için 20 Tl gibi bir giriş ücreti ödenecektir. Bir de içerideki oyun alanlarında iki çocuğun kullanım ücretlerini eklediğimizde rakamı siz düşünün. 

Yetkililer ve yüklenici firma böyle düşünmüş ne diyelim. Otoyollar yapılıyor, tarlalarımızdan geçen otoyollarıma para ödemiyor muyuz? Denizin üzerinden yapılan köprüler, içinden yapılan yollardan geçiş ücreti ödemiyor muyuz? 

Hayırlısı diyelim, memleketimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun! Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar