29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3699
EURO34.9825
ALTIN2325.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bugünün önemi

Normal bir gün aslında 26 Nisan. Takvim yapraklarına baktığımızda; 3 dakika gündüzün uzaması, Arıların oğul verme zamanı,  Çernobil faciası (1986) ve ipek böceğinin canlanması sözlerini okuyoruz.


Bu yılki Osmaniye merkezli “Ekmek ödüllü Şiir Yarışması” ödül dağıtım töreni 26 Nisan gününe denk geldi. 2013 yılı ve 16. yarışmanın tarihi olarak tanımlayabiliriz.


26 Nisan özellikle seçilmiş bir tarih değil, sadece her yıl Nisan ayının son haftası ve Cuma gününü ödül dağıtım töreni olarak belirlediğimiz için bu yıl 26 Nisan tarihine geldi. Gelecek yıl Nisan ayının son Cuma günü ayın kaçına gelecekse o gün 17.’ncisi düzenlenecek.


Ekmek ödüllü şiir yarışması’nı Osmaniye’nin il olması ile tanıtım amacı ile gerçekleştirmeye başladık. Her yılın sonunda ekmek ödüllü şiir yarışması yaşını ilerletirken, aynı anlamda Osmaniye’nin de kaç yıllık il olduğunu öğrenmiş oluyoruz.


16. ekmek ödüllü şiir yarışması, aynı zamanda Osmaniye’nin 16. yıldır il olduğu ve yaşını göstermektedir.


Bugünkü ödül dağıtım töreni ile Türkiye’den 15 ilden katılan şairleri Osmaniye’ye odaklamış bulunuyoruz. Yarışmaya katılanlar bugün saat: 17.30’da düzenlenecek olan ödül töreninde şiirlerinin kaçıncı dereceyi aldığını merakla bekliyorlar. Çok meraklı şairler telefonla arayıp şiirinin kaçıncı sıraya girdiğini soruyor. Bazı şairler Osmaniye’yi merak edip gelmek istediklerini, ancak kendileri için herhangi bir otelde yer ayrılıp ayrılmadıklarını soruyorlar.


Gönül ister ki gelmek isteyenleri davet edelim, otelde oda ayıralım, hatta ulaşım paralarını bile ödeyelim.


Bu kültür ve sanatsal etkinlikle birlikte Osmaniye dışından gelenler ilimizi daha yakından görüp, tanısınlar. Bunun için ekonomik durum önem taşıyor. Malum Osmaniye’de kültür ve sanatsal etkinliklere kimlerin nasıl değer verdiğini bu işlerin içinde olanlar yakından biliyorlar.


Bugün gerçekleşecek olan ödül dağıtım törenimize şu ana kadar bana ulaşın bilgilere göre; İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Malatya illerinden katılan yarışmacılarımız gelecekler. Bugünkü ödül dağıtım töreni sonrası Belediyemizin yeni açılan kent Müzesi gezilecek. Yarın ise tarihi ve turistik yerlerimiz şairlere gezdirilecek. Osmaniye’yi yakından görme olanağı bulacaklar.


Osmaniye’de 16 yıldır aralıksız olarak gerçekleşen “Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nın kamuoyunun gözünde yerleşmiş olması güzel bir sevinç olarak tanımlanabilir.


Osmaniye’miz adına güzelliklerin yaşaması ve yaşatılması noktasında birlik ve beraberlik içerisinde, katılımcı ve dayanışma içerisinde olan ve bu yıllara kadar böylesi bir yarışmanın sürmesini sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Bugün saat: 17.30’da Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parki içerisindeki ödül dağıtım törenimize şiirseverleri bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar