27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bu akşamın sabahında

Bugün yeni bir Haftanın ilk günü, akşam olacak ve ardından sabahı karşılayacağız.


Yarın ne olacak dersiniz, yeni bir günle uyanacağız bu doğrudur. Onunla birlikte Osmaniye için ne gibi yenilikler olacak?


Bu günün akşamında, yarının sabahında Osmaniye’mizin kaderi ile ilgili bir isim açıklanacak, o da Osmaniye belediye başkan adayı olarak kamuoyuna tanıtılacak.


Kim olabilir bu isim diye aylardır bekliyoruz, bekleniyor, konuşuluyor ve merak ediliyor.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasından çıkacak bu isim Osmaniye için önem taşıyor. Başbakan Osmaniye Belediyesi için kimi uygun gördü, kimden yana tavrını koydu diye meraklı bekleyiş yarın sona erecek.


Ardından yeni bir çalışma ortamı gündeme gelecek, adayın koşuşturmaları, iktidar partisi ile birlikte diğer partilerin seçim çalışmaları da hareketli günleri birlikte getirecek.


Osmaniye’deki bu siyasi çalışmalar ve hareketli günler 30 Mart 2014 akşamına kadar devam edecek. İşte o akşamı merak edeceğiz, sandıklar açılıp oy dağıtım ve ayrımların tamamlanmasının ardından seçilecek olan belediye Başkanına gözler çevrilecek. Bir dönem, yani 5 yıllık süreçte Osmaniye için neler getirecek, neleri götüreceği konuşulmaya başlanacak.


Bu akşamın sabahında Osmaniye için önemli saatlerin akrep ve yelkovanındaki çalışmanın heyecanlı anlarını yaşayacağız.


Ak Parti’nin Osmaniye adayı bu seçimde ipi göğüsleyebilecek mi, seçimden zaferle mi çıkacak tartışmaları başlayacak.


Osmaniye için bu seçimin önemli odak noktalarından birinin de yerel yönetim anlamında aynı partiden bir adayın ikinci kez Osmaniye Belediye koltuğuna oturamamış olmasıdır.


MHP’li Kadir Kara partisi tarafından yeniden aday gösterildi, bu seçimde koltuğunu koruması halinde Osmaniye tarihinde bir ilk yaşanacak. Kadir Kara “şeytanın bacağını kıracak” olarak yorumlanabilir.


Kadir Kara’nın koltuğunu koruması ve aynı partiden ikinci kez Belediye Başkanı seçilmesi durumunda adını Osmaniye’nin yerel seçim tarihine yazdırması sonunda gurur duyması da haklı olacak.


Bunun bir başka yorumunu düşündüğümüzde, yani 30 Mart seçimlerinde Kadir Kara yeniden seçilemez ise, Osmaniye yerel seçim tarihinde ilklere imza atan Belediye başkanı ne zaman ve kim olacak diye merak etmeye başlayacağız.


Seçimler bazı anlarda hesaplandığı gibi veya tahmin edildiği gibi olmayabiliyor. Akla gelmeyen bir seçim süreci sonunda bazı partiler barajın altında kalabiliyor, beklenmedik bir adayın da seçimi kazanması olası olabiliyor.


Oyların çantada keklik olmadığını da akıllardan çıkarmamak gerekiyor. Şu anda Osmaniye’de seçim için bir takım yorumlar, oy hesaplamaları yapılsa da, evdeki hesabın çarşıya uymadığını da akıldan çıkarmamak önem taşıyor.


Hele bir yarın olsun, merakla beklenen Ak Parti’nin adayının ismi belli olsun, ardından yaşanacakları ve gelişmeleri birlikte konuşalım. Osmaniye’miz için en hayırlısının adının açıklanması ümidi ile, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar