27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

BKK projeniz var mı?

Bir kentin yönetici olmak, yönettiği yerleşim biriminin sorunlarının önceliklerinden başlamak üzere çözümlenmesi için mücadele vermeği gerektirir.

Yöneticilerin çalışmalarında ağır, aksak, eksik ve hatalar olduğu zaman sokaktaki vatandaş yöneticileri kendi arasında eleştirir, yaşadığı şehrin sorunsuz ve yaşanabilir olmasını ister.

Eğer biraz cesaretli vatandaş çıkarsa ortaya, onlarda sorunları gelip basım mensuplarına anlatır, haber yapılmasını isteyerek yetkililerin bilgilerine sunmayı ister.

Biz haberciler de nerede bir sorun varsa onu gözlemledikten sonra kaleme alıp yetkililerin bilgilerine sunarız ve çözümlenmesini isteriz. Bir şehirse sorun varsa, onun bir de çözüm yöntemi mutlaka var demektir. Sorunun oluşum biçimine göre çözüm noksanını da bulmak yöneticilerin görevi olsa gerek.

Yıllardır fotoğraflı olarak haberlerini yaptığımız, köşelerimizde gündeme taşıdığımız Musa Şahin bulvarı üzerindeki eski otogar çıkış kavşağı, yani Salı pazarı yolunun girişinde oluşan trafik kazaları için bir türlü çözüm projesi üretilmediğine üzülüyoruz. Gün geçmiyor ki burada bir trafik kazası yaşanmasın. Gaziantep yönünden gelen araçlar yolu karşıya geçmek isteyen vatandaşa veya bisikletliye çarpıyor. Bu yaşanan üzücü olayların ardından çevredeki vatandaşlar yaralının başına toplanıyor, ardından polis geliyor ortalığı sakinleştirmeye çalışıyor. Ambulans aranıyor ve bekleniyor. Sağlık görevlileri gelip her zamanki gibi yaralıyı hastaneye götürüyor.

Bu kavşaktaki sorun duruyor, çözüm yöntemleri için bir çalışma yapılmıyor.

Bu kavşaktaki kazalar sadece Gaziantep yönünden Adana yönüne giden araçların yaşadıkları kazalardan oluşması sizce dikkat çekmiyor mu? Burada trafik lambası bulunmuyor, bu konuda yetkili ağızlar kısa mesafe nedeniyle lamba konulmadığını söylüyor. Ancak, bu kavşakta en azından araçların seyrini yavaşlatmak için yanıp-sönen lamba konulması da kazalar açısından caydırıcılık özelliği taşıyacağını düşünüyorum.

Önceki gün saat: 15.30 sıralarında yine bir kaza yaşandı. 17-18 yaşlarında bir genç yolu karşıya geçmek istediği sırada Adana yönüne gitmekte olan bir otomobilin çarpması sonucu genç birkaç metre yükseğe fırladıktan sonra asfalta düşerek kanlar içinde kaldı. Ambulans çağrıldı, ama polis ambulanstan önce geldi. Çevredeki vatandaşlar 30-35 yaşlarındaki otomobil sürücüsü ile tartışmaya başladılar. Çok hızlı geldiği yönündeki tartışmalar sonunda sürücü ile çevredeki vatandaşlar arasında nerdeyse  ileriye giden kavga yaşanabilirdi.

Bu kavşağın adına bazıları ‘kanlı kavşak’diyor. Ben farklı bir görüş belirtmek istedim; “BKK” yani, “Bulvar Kavşağını Kurtarma” projesinin yetkililer tarafından olup olmadığını merak ediyorum.

Daha fazla canlar yanmadan, kazalar oluşmadan, Bulvar Kavşağını Kurtarma projesiyle sorunu çözelim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar