26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bizi Tatyana mı yaktı!?

Rus Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikava, güzel kadın doğrusu. Ne diyelim Allah sahibine bağışlasın!

Bizi ilgilendiren güzel kadın olması değil, Türkiye’ye uçuşları 1,5 ay durdurma kararı ile ilgili açıklaması, bizim turizm sektörünü üzmekle birlikte sarsıntı oluşturdu.

Haziran ayına kadar Türkiye’ye turist göndermeme kararı alan Rus Başbakan yardımcısı Tatyana Golikava; “Vaka sayıları azalırsa hava trafiği yeniden açılır”diyor.

Bu açıklamanın ardından, yaklaşık 2 milyon turist kaybının olacağı ile ilgili açıklama TÜROB Başkanı  Müberra Esin tarafından yapılıyor.

Ayrıca 533 bin tur paketi satan Rus turizmciler ise zararın büyük olduğunu söylüyorlar.

Ülkemizin  ekonomik gelirlerinde Rus turistlerin önemli bir yeri olmalı ki, bu kadar önemli açıklamalar yapılıyor. Bu arada Ukrayna ile arasında sıkıntılar yaşamaya başlayan Rusya’nın  böyle bir karar alıp almadığı tartışılıyor.

Ne farkeder ki, Ukraynalı  güzellerin yıllardır turizmimize katkıları tartışma konusu bile haline getirilebilir mi?

Önemli işletmeleri yabancı firmaların  ticari yönetimlerine verdik. Kendi çiftçimizin ürettikleri yerine  yabancı ülkelerden “saman, pamuk, et” gibi ürünler ithal ederken bunları da söylerden övündük.

Övündüklerimiz de oldu; “Uzay’a araç göndereceğiz!”, “Covid-19 salgınında dünyada  en zengin ülkelerden bile önce aşı sorununu çözdük!”

Uzaya araç göndermenin güzelliğine sözüm yok, ama Konya ovamızdaki ekinlerin saplarından çıkan saman bile Türkiye’ye yetebilecek iken, Bulgaristan’dan saman almanın nedenlerini çiftçilerimiz merak ediyor!

Çukurova’nın pamuk diyarı olduğunu, bu geniş arazide günümüzde neden pamuk ekiminin yapılmadığının araştırılması gerekirken, hatta bir zamanlar Türkiye olarak dünyanın çeşitli ülkelerine pamuk satımını karşılarken 2021 yılına gelindiğinde Yunanistan’dan pamuk satın almanın hünerlerini elbette bilmek hakkımız olsa gerek!

Son günlerde patates  dağıtma olayı gündeme yerleşti. Allah aşkına; “ Her şey bitti de, fıstıki yeşil mi kaldı!?” demek geldi içimden.

Üreticinin elinde kalan patatesler devlet tarafından satın alınarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.  Bence üreticinin elindeki patateslerin yurt dışına ihraç edilmesi sağlanmalıydı. Yurt içinde yoksul insanlara dağıtılması sırasında yaşananlardaki fotoğraflar  halk arasında tepki gördü.

Yoksul insanlara bedava dağıtılan patates çuvallarının önünde fotoğraf veren, Vali Yardımcı ve bir Kaymakam’ın görüntüleri insanların sinirlerine dokundu.

Nisan ayı içerisinde Derneklerin Kongre yapmalarına izin veren karar iletildi. Dernekler salgın nedeniyle ertelenen kongreleri için ilanlar verdi ve günlerini belirledi.

Ramazan ayı ile birlikte yeni bir kararla STK’ların genel kurul toplantıları dahil 17 Mayıs tarihine kadar ertelendi.

 Açıklamada Dernek kongrelerinde; “Geniş katılımlı” sözü ile 45 üyeli bir derneğin 25 kişinin katılımı ile yapılıp yapılamayacağı  ve  üye sayılarına göre kongrelerini nasıl yapabilecekleri açıklanabilirdi.

AKP İl Binası içerisinde günlük 40-50 kişi “Ramazan yardımı alabilmek veya çocuklarını işe girdirebilmek” adına bulunurken, 25-30 kişiden oluşabilecek dernek kongrelerinin “erteleme” olayını kamuoyunun görüşlerine sunuyorum!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar