25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5771
EURO35.0211
ALTIN2427.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bitirdik…

Yılın en güdük ayını da bitiriyoruz. Şubat ayını bitirirken, ardından Mart gelir. Mart denildiğinde atalarımızın, “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır!” sözünü anımsarız.

Ben Şubat ayının son günü geldiğinde, her 28 Şubat’ta Yazar Yaşar Kemal’in aramızdan ayrılışını anımsarım. Yarın Yaşar Kemal’in ölümünün 2. yılında doğduğu köyünde, Hemite’de kültür ve sanatseverler anma etkinliğinde bir araya gelecekler.

Bir kentin, toplumun ve ülkenin tanıtımı için kültür ve sanatsal etkinliklerin önemi yadsınamaz. Yaşar Kemal’in dünyaca ünlü bir yazar olması ile birlikte Hemite köyü ve Osmaniye’nin de tanıtımında önemli etken olduğu inkar edilemez.

Osmaniye’de bazı kişilerin Yaşar Kemal ile ilgili farklı şekilde davranışlarına tanık olduğumu görünce onların sanatsız ve kültüre olan ilgilerini düşünüyorum.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımla sohbet ediyoruz. Kültür ve sanatsal etkinliklerin tanıtımda önemli etken olmayacağını söyleyen bir siyasetçiden sözediliyordu.

Osmaniye’de böylesi talihsiz bir konuşmayı yapan siyasetçiye diyecek bir söz bulamıyorum. Kültür ve sanatsal etkinliklerin yoğunluklu yaşandığı yerlerde toplumsal barış ve mutlulukların da fazla olduğunu görmekteyiz.

Şubat ayını bitiriyoruz, Mart ayına merhaba demeye hazırlanıyoruz derken, bu arada havaların ısınmaya başladığını, güneşli ve güzel günler yaşadığımızı da görmekteyiz.

Yılın ikinci ayı olan Şubat’ı gerilerde bırakırken günler, haftalar ve aylar hızlı şekilde gerilerde kalıyor. Bir bakıyoruz, Kış mevsimi bitmiş, ilkbahara ulaşmışız. Ardından Yaz, derken Sonbahar ve ardından yeni bir yıla merhaba demeye hazırlanacağız.

Çukurova’nın bereketli topraklarında güneşli günlerin yaşanması ile ağaçlarda çiçeklerin açtığını görürüz. Bugünlerde havaların aniden açılması, güneşli günlerle birlikte ağaçlarda çiçekleri görmeye başladık.

Bazıları ‘yalancı bahar’derken, kimileri de baharın erken geldiğini söylemeye başlar oldu.

Gerçekten bahar erken mi geliyordu? Şubat ayında bahar ayından günlerin yaşanması hayra alamet sayılabilir miydi?

Köydeki vatandaşlarımız bu günlerde yaşanan hava koşullarından kaygı duyduklarını belirtiyorlar. Ağaçlarda çiçeklerin açması ile birlikte, Mart ayı içerisinde aniden gelebilecek, soğuk ve ayazlı günlerin ağaçlarda açan çiçeklere zarar vereceği, bunun da özellikle meyve  bahçeleri açısından zararlar verebileceğini anlatanlar var.

Bitirdik, bitiriyoruz derken yarın son günü olan Şubat’ın 2017 ‘sini gerilerde bırakacağız. 

Mart ayına hazır mıyız, ardından Nisan gelecek! Mart ayı hareketli geçecek, çünkü Nisan ayı öncesinde ülkede hareketli günler Nisan’ın 16’sında sakinlik kazanmaya başlayacak.

Havaların böylesine açık ve güzel yaşandığı gibi, Mart ve Nisan ayında da toplumsal yaşamın bugünkü havalar gibi güzellikle sürmesi dileklerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar