29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Biraz ilgi lütfen!

Osmaniye belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü kent merkezindeki şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu parkı’na ilgi göstermeye davet ediyorum.

Bu parkın 15 yıl öncesi daha güzeldi, renk renk çiçeklerin arasında dolaşıyordu insanlar. Çocuklar eğleniyordu parkın içerisindeki yollarda dolaşırken.

Şimdi bakıyoruz, yolları taştan, bazı yerlerde kum yığınları yıllardır düzlenmemiş halde duruyor.

Siyah taş parçacıklarından küçük duvarlar örülmüştü, eski Belediye Başkanlarından Mehmet Gürbüz döneminde. Hala o küçük taş parçacıklarının duvarları ile gözlerimiz kararıyor. Yeni bir gelişme ve değişim yıllardır yapılmadı. Devrilen çam ağaçlarının yerine yenileri dikilmediği gibi, ağaçlar budanmıyor, küçük ağaçlara bakım yapılmıyor.

Musa Şahin bulvarı yönündeki alandaki çukurlar yağmurlu günlerde göle dönüşüyor ve burası kullanılamaz hale geliyor. Bu alana birkaç kamyon toprak getirilip dökülerek çiçeklerle de güzelleştirilebilir.

Parkın ortasındaki su havuzu bir eski anıt gibi boy gösterirken, ilgisizlik ve bakımsızlıktan çürümeye terkedilmiş halde görünüyor.

Dr. Ahmet Alkan caddesi üzerindeki bankaların para çekme ve yatırma cihazları gelişigüzel ve düzensiz yerleştirilmesi nedeniyle estetik görünmüyor.

Parkın girişine yıllar sonrasında bir levha asmakla ve şehit Albay’ın fotoğraflı özgeçmişinin tabelasını asmakla park güzelleşmiyor. Bu alana gelen sadece Osmaniye’de yaşayanlar değiller.

Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Karaoğlanoğlu parkını lütfen bir ziyaret ederek buradaki insanların görüşlerini almalarını ve bu parkın Osmaniye iline yakışıp yakışmadığını incelemelerini bekliyorum.

Osmaniye’de 10 bin dolayında Üniversite öğrencisi bulunuyor. Bununla birlikte yine değişik il ve ilçelerden gelen Fen Lisesi ve benzeri Lise öğrencileri ile özel okullara gelen öğrenciler ile askerleri ve devlet kurumlarında çalışanları da buna eklediğimizde yaklaşık 50-60 bin başka illerden gelen insanlar parkın bu görünümüne gülüyorlar.

İnsanlarımızın bir çoğunu “Gençlik parkı” olarak isimlendirirken, asıl adının insanların belleklerine yerleştirilememesinin altında nelerin yattığını biraz düşünmek gerekiyor.

Çevre il ve ilçelerde eski parklar bakım ve onarıma alınıp güzelleştirilirken, yeni park ve çocuk oyun alanları yapılırken, Osmaniye kent merkezinde hem de şehit adını taşıyan Karaoğlanoğlu parkının kendi kaderine terk ediliş hali bu kentin insanı olarak üzüyor beni ve bir çok insanı.

Valilik binası yanındaki alana masal park yapılıyor, ileriki süreçte güzel olacağına inanıyoruz. Ancak elimizdeki mevcut parkın kendi kaderine terk edilmesi, bir anlamda “üvey evlat” gibi hizmet verilmemesinin nedenlerini merak ediyoruz.

Osmaniye’de yeşil alanlar yok edilip, beton binalar yükselirken, müteahhitlerin çoğunluğu binalarının altına otopark, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar yapmaktan kaçınırken kent merkezindeki Karaoğlanoğlu parkının ilgisizlik nedeni ile çürümeye terk edilişine üzülüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar