25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bir törende yaşanan ‘Basın’ olayı

Osmaniye’de özellikle siyasete soyunanların sayesinde yerel gazete sayıları 30 rakamına kadar ulaşmış bulunuyor.

Yasal olarak yaptırım olmadığı için gerekli izin belgelerini hazırlayan her kişi bir yerel gazete çıkarabilme adına izin alıp matbaaya ödediği 100-120 tl karşılığında gazetesini çıkarabiliyor.

İki sayı gazete çıkaran kişi Osmaniye’de gazeteci olup kamuoyu tarafından ilgi görmeye başlıyor. Aslında ilgi gösterenlerin, yaşamlarından çekinceleri olan esnaf, kamu yöneticisi veya siyasetçiler olduğunu tahmin ediyoruz.

Osmaniye Valiliği’nde kayıtlı olarak merkezde kaç gazete bulunuyor? Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle  kent merkezinde kaç yerel gazetenin yanında olduğu biliniyor?

Osmaniye Belediyesi her yılın ilk aylarında abone olmak için kaç gazetenin faturalarının bedelini ödüyor?

Osmaniye merkezde 30 dolayında yerel gazetenin yayın yaptığını öğreniyoruz. PTT’nin kuruluşunun 175’nci günü nedeni ile eski Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı önündeyiz. 23 Ekim Cuma günü, saatler
09.00’ları gösterirken, PTT Başmüdürü, merkez ve şube müdürleri ile diğer personelinin katıldığı töreni haber yapmak üzere gazeteciler bekliyoruz.

Törendeki program başladı ve bitti. Osmaniye’de 30 dolayında yerel gazete, bunun yanında Anadolu ajansı ve diğer ajans muhabirlerini göremedik.

Bu törende; emekli üç gazeteci vardı, yani bizler hala bu meslekte Osmaniye’miz adına hizmet etmekte kararlı insanlardık.

Osmaniye eski Valilik binası önündeki PTT’nin 175’nci kuruluş yıldönümünde; Ali Celal Kaymak, Hasan Kılıç ve ben vardım.

Üç gazeteci de şu anda normal görevlerinin dışında emekli olmuş gazetecilerdi.

Yarın bizlerin yaptıkları haberler ve fotoğraflarımızla çıkaracakları gazetelerle kendileri de orada olmuş gibi göstererek haberlerimizi yayınlayacaklar.

Bu olay karşısında PTT Osmaniye Başmüdürü Akın Akıncı’nın, haberini yayınlayan gazeteci ile olan davranışlarına dikkat etmesini bekliyorum.

Biz gazeteciler; haber yaparız, olayları yerinde inceler görüntüleriz. Ancak bu haberlerin haber yapılması olayında ücret istenilmesi olayı ‘reklam haber’ olarak değerlendirilir.

Osmaniye PTT Başmüdürü Akın Akıncı’nın, üç emekli gazetecinin bulunduğu bir programı bizlerin internet sitelerindeki haberleri alarak haber yapan, ‘çakma gazetecilere’ kanmamalarını anımsatmak istiyorum.

Osmaniye’deki ‘çakma gazeteciler’ konusunda, 4 ayrı Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de sorumlu olduğunu burada vurgulamak istiyorum. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar