28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bir olabilmek…

Kadirlispor kulübü ile Yeni Osmaniyespor kulüp yöneticileri birleşme kararı aldılar.

Osmaniye’miz adına sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Osmaniye 7 Ocak stadyumundaki son karşılaşmada Kadirlispor’un Yeni Osmaniyespor karşısında galip gelmesi, kentte bir takım tartışmaları da beraberinde getirmişti. İlçe takımının ili temsil edemeyeceği, Yeni Osmaniyespor’a yapılan masraflar karşısında şampiyon olamaması gibi tartışmalar birkaç gün sürdü.

Daha da ileriye gidilerek hakemin yanlı tavırlarını bile eleştirenler oldu. Kadirlispor’un galibiyetine sevinenlerin bazı hatalı davranışları da günlerce konuşuldu. Sonuçta galip gelen taraf ilçe takımımız Kadirlispor olmuş, ilimizi de temsil etme hakkını elde etmişti. Bunda üzülecek, eleştirecek veya altında farklı anlamlar çıkarılacak durum olmamalıydı.

Önümüzdeki sezon için hazırlıklara başlayan Kadirlispor kulübü maddi destek arayışına girdi. Bu yükü kaldırmakta zorlanacağı ortadaydı. Ancak merkez ile ilçe arasındaki bir takım olası sıkıntıların çözümlenmesi gerekiyordu. Yoksa Kadirli takımının işi zor olacaktı.

Nihayetinde sıkıntıların giderilmesi yönünde güzel adımlar atıldığını öğrendik. Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal araya girerek, Vali Celalettin Cerrah’ın da girişimleri sonucunda her iki kulübün yöneticileri de bir araya geldi.

Bundan sonrası gelecekti, çünkü kulüp yöneticileri tek kulüp çatısı altında birleşecek, kendi aralarında daha kuvvetli bir takım ortaya çıkacaktı.

Önümüzdeki sezona daha iyi ve en az sorunla hazırlanabilmek, karşılaşmalarda fazla strese girmemek adına, kulüp yöneticilerinin aldığı bu güzel karar neticesinde  Osmaniye Kadirlispor takımı ortaya çıkacaktı.
Osmaniye’de spor kulüplerinin bu girişimi sevindiriciydi. Belki de başka kuruluşlara birer örnek olabilir miydi diye de düşünülebilir. Birleşmelerde keseri kendinden yana yontmadığınız sürece güzel gelişmeler yaşanabilir. Ancak, birilerini yok sayıp, bazı gerçekleri görmezden gelmek veya inkarcılık davranışları ile hareket edildiği zaman güzellikler yerine çirkinlikler ortaya çıkar.

Güzel olaylar gerçekleşirken, içlerinden çıkabilecek fesat düşünceli kişilerin önce ayıklanması gerekiyor. Kim fesatlık yapıyorsa, bunun sezinlendiği anda bir kenarda oturmasının sağlandığı zaman birleşmelerde ve ortak hareketlerde güzellikler yaşanır.

Oluşturulmasına başlanılan Osmaniye Kadirlispor takımına şimdiden başarılar diliyor, bu konuda etkili olanlara da Osmaniye’miz adına teşekkür ediyorum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar