04 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bir kereden bir şey olmaz!

Günlük hayatınızda yaşadıklarınız olayların bazılarını unutabilirsiniz ama söylediklerinizin tarihin sayfalarından silinebilmesi kolay olmayabilir.

Ak Parti iktidarı, Cumhuriyet’imizin 100. Yılı kapsamında emekliler için “bir defaya mahsus” olmak üzere  5 bin lira “ikramiye” veriyor.

Yalnız, bu ikramiyeler aldıkları 7 bin 500 lira ile yaşamaya çalışan emekliler için geçerli. Emekli maaşları yetmediği için yeniden çalışmaya çalışanlar bu ikramiyeden yararlanamayacak.

Bu da demek oluyor ki; “emeklisin sen emekli kal, sağlığın yerinde ise üretime katkıda bulunma ve evinde torunlarınla gününü geçir!”

Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere verilen ikramiyenin bence bir öneminin olmadığını düşünenlerdenim. Bu katkıyı da kabul etmiyorum.

Çünkü “ikramiye bir defa” verilecek! Bir defalık yaşananların, yaşanmamış gibi ifade edildiği olayını bizler 2016 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun sözlerinde duymuş ve beynimize yerleştirmiştik.

O günlere dönersek; dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Karaman’daki Ensar Vakfı’nda kalan  45 erkek öğrenciye “tecavüz edilmesi” olayı haberi ile ilgili iddialara; “Bir kere yaşanmış bir olay!”diyerek konuşmuştu.

Takvim yaprakları 22 Mart 2016 günlerini gösterirken medyadaki bu çirkin olaylar gündeme yerleşiyordu.

Bu haberin kamuoyuna duyurulması üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’dan yanıt gelmişti.

Aydoğdu; Bu haberi yapanları “fasık” olarak nitelendirmişti. Yani, söylediğine göre, olayın failleri değil, bu olayı insanlara duyuranlar günahkardı.

İktidara yakın medya olayları görmezden gelirken, muhalefet medyası olayı körüklüyor gibi kamuoyunda izlenim oluşturulmaya çalışan haberler gündemde konuşulur olmuştu.

Bu olaylar konuşulurken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’na yöneltilen cinsel  istismar iddialarına ilişkin olarak; "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" demişti.

Buradan da anlaşılacağı gibi, Bakan Ramazanoğlu Ensar Vakfı’ndaki olayı aklamaya çalışan sözler kullanmıştı. (Yıl 2016)

Bazı insanlar, “Ruh çağırma seansına katılırlar” Böylesi bir inanış ve olayla ilgili çağırdıkları “ruh”un gelip gelmediğini veya kendileri ile neler konuştukları gibi o andaki ruhsal (tinsel)  eylemdeki gelişmeleri bilemem.

Yıl:2023 ve Cumhuriyet’imizin 100. Yıldönümünde, iktidar Partisi emeklilerin yaşamını düşünerek, sadece “çalışmayan emeklilere bir defa olmak üzere” ikramiye ödemesi kararını hayata geçiriyor.

Aynı Siyasi Parti’nin iktidarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı 2016 yılında; “Erkek çocuklara tecavüz (!)” olayında; “Bir defadan bir şey olmaz!” derken, bugün aynı siyasi parti iktidarının; emekliler için verdiği “Bir ikramiye” nin emeklilerin hangi yarasına merhem olabileceğini hesap edip etmediğini sormak isterim.

Yurtta kalan çocuklara “tecavüz edilmesi” olayında, “bir defadan bir şey!” olmuyorsa eğer; emekliler arasında sadece çalışmayanlara bir defa verilecek olan 5 bin liralık ikramiyeden de bir şey olmaz!..

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar