28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Beyaz mürekkepli kalem

Değişik renkte kağıt üzerine yazı yazan kalemleri görmüşsünüzdür. Siyahı, mavisi, kırmızısı ve bir çok renkteki kalemlerle yazı yazabilirsiniz. Ancak bir de beyaz renkli kalemle yazıyı yine beyaz kağıt üzerine yazdığınızda bu yazıyı kaç kişi okuyabilir?

Beyaz kağıt üzerine, mürekkep olarak kullanılan süt ile yazı yazmak olası, ancak kağıdın arka yüzünü biraz ısıttığınız zaman yazıyı okuyabiliyorsunuz.

Ak kağıt üzerine, ak mürekkep ile yazı yazabilme hünerinin ancak yine başı ak ile başlayan iktidar partisinin ülke yöneticileri tarafından yapılabildiği tartışma konusu haline geldi!

Bugünlerde halkımız üç ayda üç kez yapılan elektrik zamları ile birlikte, diğer yapılan zamları konuşadursun, TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre; bu yılın Eylül ayı enflasyon oranı yüzde 9.26 olarak açıklanıyor. Bu da demek oluyor ki Türkiye’deki enflasyon oranı tek haneye düş-ürül-dü.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında yüzde 24.52 olan enflasyon oranının bir yılda bu kadar aşağıya çekilmesi noktasında başarılı olan yöneticilerimizi yürekten kutlamak gerektiğini söylemek istiyorum.

Madem ki geçtiğimiz ayki enflasyon oranı yüzde 9.26 olarak görüldü, yani çift haneden tek haneye indi-rildi. Öyleyse; elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 15 zamları da tek haneye indirebilirseniz, vatandaşımız, diğer ismi ile seçmeniniz ülkeyi yönetenlere “Allah sizden razı olsun!”diyebilsinler!

Bakan Albayrak, enflasyonun daha da aşağıya düşürüleceğini, hatta yüzde 5’lere ineceği şeklinde iyimser konuşmaları halkımızın yüreğini rahatlatıyor.

Şimdi aklıma bir soru geliverdi! Eylül ayında enflasyon yüzde 9.26’ya düşerken, 1 Ekim günü elektriğe neden yüzde 14.9 zam yapıldığını, bu zammın neye göre belirlendiğini öğrenmek halkımızın hakkı olsa gerek!

Bence, ülkeyi yönetenler halkın önemli tüketim ürünlerine ve gereksinimlerinde kullanmak zorunda oldukları hizmetlere yüzdelik oranda ne kadar zam yapıyorlarsa, o ay ki enflasyon oranı da o rakam kadar demek anlamını taşır!

DEPREM DEĞİL, İHMAL ÖLDÜRÜR!

Bu sözleri ben değil, deprem ve doğal afetlerle ilgili kurumların yöneticileri ile uzmanlar her deprem sonrasında konuşurlar. Halkımız da tv ekranlarından dinlerken, önlem alamadıkları için üzüntüye kapılıp, strese girer ve tansiyon hastanı oluverir, ardından tansiyon şeker’i tetikler…

İstanbul’da yaşanan son depremle ilgili, alınması gereken önlemlerin TBMM tarafından araştırılması için verilen önerge; iktidar partisi AKP’nin oyları ile reddedilirken, MHP çekimser kalıyor.

Depremlerle ilgili araştırma, inceleme yapılması olaylarında müteahhitler ve bunlarla işbirliği yapanlar doğal olarak ortaya çıkabilir! Deprem araştırması önergesine “Red” oyu vermek ve çekimser kalmak, ülkenin “Beka sorunu” olamaz mı!?

İstanbul’daki deprem sonrası, İstanbul Üniversitesi’nde eğitime “deprem” arası verildi. 2 Fakülte binası tahliye edildi, öğrenci yurtları boşaltıldı. Eğitime 20 gün ara verildi.

Daha önce 29 okulun hasarlı olduğu gerekçesi ile öğrencilerin başka okullara kaydırılacağı açıklanmıştı.

Bu okul binaları hangi yüklenici firma yaptı, ihaleyi hangi koşullarda aldı, kimler denetledi ve rapora imza attı!? Bu ve benzeri olaylarla ilgili bir inceleme-araştırma olayı TBMM’de tartışılmayacaksa, nerede tartışılacak ve nerede gündeme gelecek!?

Süte bandırılmış kalemle yazılan kalemin yazıları, kağıdın arkasına çakmak yakıp tutmadan bile okunabiliyor artık! Okumasını bilemeyenlere sözüm yok! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar