27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Beslersen büyütürsün!

Dünya tarihinde bugünün ayrı bir olay yaşanmışlığına tanık olduğumuzun yıldönümünü yaşamaktayız.

Tarihteki 11 Eylül günü denildiğinde öncelikli olarak 2001 yılının 11 Eylül günü, ABD’deki ikiz kulelere uçaklarla yapılan intihar saldırısı akla geliyor. Bu saldırı sonucunda 2 saat içerisinde 110 katlı iki binanın çökmesi sonucu 2 bin 996 kişinin ölmesi olayını anımsıyoruz.

Terör olayları sadece ülkemizde yaşanmıyor, dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan terör eylemleri ile ilgili, bazı ülkelerinin terör örgütleri üzerinden beslendikleri bilindiği gibi, bu konuda bilinen gerçekleri konuşan devlet yöneticilerinin de sözlerini tv ekranlarından izliyoruz.

Bir ülkenin devlet yöneticileri, bir takım planlarla kendi ülkesinde cinayet işlercesine insanların ölümüne neden olabilir mi!? Böylesine bir katliam gibi olayı aklınıza getirebilir misiniz!?

Bazı anlarda; Ülkeyi yönetenler, halkın isteklerine yanıt veremedikleri anlarda farklı yöntemlere başvurabiliyorlar, hatta haklı olabilme adına gerçekleştirilen olumsuzluklara kılıf bile bulabiliyorlar!

ABD’deki ikiz kulelere 11 Eylül  tarihinde yapılan intihar saldırısı öncesi 19 kişilik örgüt üyeleri tarafından 4 yolcu uçağı kaçırılmıştı. Aradan 18 yıl geçti, 2 bin 996 kişinin yaşamını yitirdiği  ABD’deki ikiz kuleler saldırısında ölen insanlar, ülke yönetimi tarafından anılıp anılmadığını bugünlerdeki tv haberlerinden izlemenizi öneriyorum. 

İkiz kulelere saldırı sonrası, “El-Kaide” terör örgütü ön plana çıkarıldı. Sonrasında ise bu örgütün Lideri olarak, Usame Bin Ladin saldırıyı düzenleyen kişi olarak dünya kamuoyuna duyurulmaya çalışıldı. 

ABD’nin saldırı emrini veren terör örgütü lideri olarak ismini verdiği kişi ile geçmişti sıkı ilişkiler içerisindeydi. Bu insanı ABD yetiştirmiş, Ortadoğu’daki farklı olaylarda kullanmak üzere eylemlere girmesi projeleri hazırlamıştı.  Böyle bir olay nasıl olabilirdi!? 

Saldırı sonunda ismi açıklanan Usame Bin Ladin, olayı yapmadığını belirterek, iddiaları reddetti. 

ABD yönetimi sancı çekiyordu, ekonomi krizler yaşanıyor, kentlerde insanlar eylemler yaparak iktidara karşı direnişlere başlamışlardı. Halkı bir araya getirme, bütünleştirme ve ülkedeki ekonomik krizi bir yerlere yüklemenin gerektiğini düşünen devletin başındakiler, ısrarla “İkiz kulelere saldırı” olayı ile ilgili bir “Lider” arama peşindeydi. 

ABD’nin yıllarca eğittiği,beslediği ve büyüttüğü Usame Bin Ladin, il günlerde saldırıyı kabul etmese de, aradan geçen üç yıl sonrasında; “Saldırıyı kendisinin yönettiğini” söyledi. ( Bu sözleri bir video kanalı ile yayınlandı.)

ABD bu  sözlerin üzerine; “Terörle Savaş” adlı bir kampanya başlattı ve  Afganistan’a saldırı yapmaya başladı. 2011 yılının Mayıs ayında Afganistan’a yapılan saldırı ile  Usame Bin Ladin burada öldürüldü.

Bence bu olaylar ABD gibi emperyalist bir ülkenin, kendi vatandaşlarına karşı yaptığı bir “soy kırım olup, elleriyle beslediği bir örgüt liderini öldürerek” sonuca varma olayı olsa gerek!

ABD’nin Ortadoğu ve Afganistan’a yönelik işgal faaliyetlerini meşru kılabilmek, kendi ülkesinde ve dünya kamuoyunda  desteğini alabilme adına 11 Eylül ikiz kuleleri saldırısı yapılmış olamaz mı!? Gerisini düşünmeyi sizleri bırakıyorum, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar