19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6024
EURO34.8185
ALTIN2512.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bereketli gün…

Kasım ayının ilk saatleriyle birlikte başladı yağışlar. Saatler gece yarısını geçip, Kasım ayının ilk gününü gösterirken takvim yaprakları önce hafiften, ardından sağanak şekilde yağmuru yaşadık.

Sabahın erken saatlerinde devam eden yağışlarla birlikte hava sıcaklığında da düşüşler yaşanmaya başlamıştı.

Dün sabah erken saatlerinde kalkanlar, geceden başlayan yağmurun farkına varmadılar belki ama, havanın soğumaya başladığını sezinleyince giysilerini sıkı giymeye başladılar.

Kasım ayının ilk saatlerinde başlayan yağmurlar, akşam saatlerinde insanların kirlettiği sokak ve caddeleri temizlemişti. Kirlenen cadde ve sokakları en güzel sağanak yağmurların temizlediğine tanık olmuşumdur.

Dün sabahta öyle oldu ve sabah gazeteye gelirken sokakların temizliğini gördüğümde içim rahatlıyordu.

Sokakların kirlerini temizleyen bu yağmurun, yürekleri kin, öfke, hainlik ve fesatlıkla dolu insanlarında bu kirliliklerini temizleyebilir mi diye düşündüm yolda yürürken!

İnsanların birbirlerini ötelemesi, çeşitli iftiralarla ekmekleri ile oynanması, kıskançlıklarla samimiyetliklerin ortadan kaldırılarak yerine kırgınlıkların oluşmasına uğraşan art niyetli kişileri geçirdim aklımdan!

Yerküre üzerinde, değişik bölgelerde ama aynı toprak üzerende fakat dünyaya gelişimizdeki aynı özellikleri olan insanoğlunun birbirlerine karşı üstün olma, kendilerinden başkalarının yaşama haklarını istememe davranışlarını yıllardır anlamaya çalışmışımdır.

Dini, dili, ırkı ve cinsiyeti ne olursa olsun, yeryüzündeki hangi ülkede yaşarsa yaşasın; bir insanın dünyaya gelebilmesi için yaşanan eylem aynı. Bir canlının anne karnına düşmesi, gelişmesi ve dünyaya gelme şekli yine aynı olduğunu düşünüyorum.

Canlanış, gelişim ve doğuş biçimlerimiz dünyanın bir başka ucundaki farklı milletlerdeki insanlarla aynı olduğuna göre, bir çocuğun anne karnından çıktığı anda dini, dili ve milliyeti ne olursa olsun aynı sesi çıkararak ağladığının insan olarak bir ortak noktasının bulunduğunu algılayabilmeliyiz.

Dünyaya geliş yöntemimiz ile gözlerimizi açtığımızda aynı sesle ağladığımıza göre, farklı inanç ve milletler ayrımı yaparak insanların birbirlerine karşı savaşlarının, kin, öfke ve düşmanlıklarının altında sadece emperyalizmin, ürettiklerini satabilme, başkalarını sömürme ve kaynakları kendi çıkarlarına kullanma hırsı yatmaktadır.

Bırakın başka milliyetteki insanları, kendinizin en yakın çevresindekilere bakalım. Aynı mahallede veya kentte yaşayanların farklı görüş ve düşünceleri veya inançları nedeniyle ötelemek, kıskanmak veya kendinden olmayanlara yaşama hakkı tanımamak gibi anlayışlara tanık olmuyor muyuz?

Dünün ilk saatlerinden başlayıp, sabah saatlerine kadar devam eden yağmurun cadde ve sokakları temizlediği gibi, insanların da kalplerindeki fesatlıkların, kin ve öfkelerin, başkalarını küçük görme gibi kirliliklerin temizlendiği an, yaşadığımız mahallede, çevrede ve kentte barış, huzur, güven, dostluk ve başarıyı görmek ve mutlu olabilmenin güzellikleri ile gelişen toplum oluruz.

En güzel yatırımın insana yapılanıdır denildiğinde, bu yatırımın en değerlisinin bilgi, eğitim ve kültürel yönde yapılması ile başarıların daha da güzelleşebileceği günlere adım atılacaktır. Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar