29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Belge değişiminde sıkıntı!

Sürücü belgelerinin değiştirilmesi için yeni yıl ile birlikte çalışmalar başlatıldı. Yeni sürücü belgelerin çıkarılabilmesi için bazı koşullar gerekiyor.

Dün bir vatandaş yeni sürücü belgesinin değiştirilmesi olayı ile ilgili sıkıntılarını anlattı bana.

Elindeki belgelerle bankadan çıkan vatandaşımızın sıkıntılarını dinlediğimde aklım karıştı diyebilirim.

Yeni sürücü belgelerinin alınması için öncelikle fotoğrafçılar için yeni bir gelir kaynağı olmasının sağlandığına tanık oluyoruz. Bununla da kalmıyor, Vergi dairesi Müdürlüğü  ile banka da buradan payını alıyor.

Değiştirilecek olan yeni sürücü belgelerindeki fotoğrafın biyometrik olması gerekiyor, yani Pasaport işlemlerinde kullanılan fotoğraf olacak.

Yeni sağlık raporu alınması gerekiyor. Aile Hekimi sağlık raporunu vermediği zaman işiniz kurula kalıyor.

Buraları geçelim, gelelim diğer işlemlere. Vergi Dairesi’ne değerli kağıt bedeli olarak 13,00 Tl yatırılacak. Hizmet bedeli olarak Vakıfbank’a 2,00 Tl yatırılacak. Bu işlemler belge yenileme ve kayıp işlemleri için geçerli olduğu belirtiliyor.

İşte burada bir sorun yaşanıyor. Vatandaş bankaya gittiğinde 2,00 Tl paranın banka tarafından alınmadığı yönünde sızlanmalar olduğunu öğrendim.

Banka şubesinin rakamın çok az olmasından mı veya hangi amaçla yatırılan parayı almadığına vatandaş anlam veremediğini söylüyor.

Durum böyle olunca da vatandaş sürücü belgesini değiştirebilmek için yaptığı çalışmalar bankaya yatırılması gereken 2,00 Tl’nin dekontunu ilgili kuruma verememe durumu ile karşı karşıya kalıyor.

Sürücü belgelerinin değiştirilmesi olayı ile ilgili vatandaşların yaşadığı bu sıkıntılara bir çözüm getirilmesi gerekiyor.

Yatırılması gereken parayı bankanın neden almadığı yönünde banka yetkililerinin de bir açıklama yapması önem taşıyor.

Bir uygulama başlatılırken vatandaşa sorunsuz şekilde işlemlerin gerçekleştirilmesi önemlidir.

Sağlıksız şekilde yürütülen işlemlerin sonunda vatandaşın zorluklar yaşaması ile kurumlara karşı güvensizlikler ortaya çıkabilir.

Gerekli bilgi e belgeleri elindeki dosyada tutan vatandaşımız, bankaya yatırması gereken 2,00 Tl’yi yatıramayıp ilgili kuruma da bu belgelerini veremeyince öfkesini görmeliydiniz!

Bu olay başkalarının başına da gelip gelmediği olayının araştırılması ve ilgili kurumun anlaşması yapılan banka ile görüşülerek çözümlenmesi bekleniyor.

Sürücü belgelerinin yenilenmesi için bankaya yatırılması gereken bedelin 2,00 Tl gibi bir rakam olmasından banka yetersizlik gösteriyorsa, neden anlaşma yaparak kendi bankaları ile çalışılmasını istemiş olduğu da merak konusu haline gelir.

Osmaniye’de binlerce kişinin sürücü belgesinin değiştirilmesi gerektiğini vurguladığımızda, anlaşmalı bankanın yatırılmak istenilen parayı kabul etmemesi ile ilgili görevli memurun ‘Banka Müdürü talimatı’ yönünde olduğunu söylemesinin doğru olup olmadığının da sorulması gerekiyor.

Osmaniye’de yaşanan bu olayın başka il veya ilçelerde de yaşanıp yaşanmadığı olayının araştırılması ve ilgili Banka ile yaşanan bu sıkıntının çözümlenmesini bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar