24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5918
EURO34.9384
ALTIN2430.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

BelediyeMİZ, “Yakışanı” Yaptı (!)

Osmaniye Belediyesi’nin, yani kentimiz Belediye Başkanlığı’nın güzel bir hizmete imza attığını öğrendik.

Osmaniye’de “Kitap fuarı” açılması ile ilgili haberlerini duyduğumuzda sevindik. Ancak, Osmaniye Belediye’nin kitap fuarı ilk kez yapılmıyordu ki! Daha önceki yıllarda ve özellikle de Ramazan ayında Osmaniye’deki kitapevlerinin katılımı ile böylesine bir etkinlik Belediye’nin katkıları ile yapılıyordu.

Ne oldu da şimdi, ilk kez yapılıyormuş gibi gösterilmeye çalışılıyor, bunu anlamakta zorluk çekiyorum!

Osmaniye Belediyesi’nin “1. kitap fuarı” ile ilgili haber metninde doyurucu bilgileri göremedim ama, bu fuara hangi yayınevleri ve şair-yazarların katılacağını merak ediyorum. Bu konudaki merakım; Osmaniye Ozanlar, Şairler-Yazarlar Derneği’nin Yönetim kurulu Başkanı olarak olduğunun da bilinmesini isterim.

Neden mi, çünkü görev yaptığım gazetelerde Osmaniye Belediyesi’nin “Kitap fuarı” açmasını önermiş, bu konuda işbirliği yaparak Osmaniye’mizin tanıtılması adına etkinlik yapma isteğimize Osmaniye Belediye Başkanlığı tarafından aylardan bu yana yanıt alamamıştık.

Bugünlere geliyoruz;  Allah aşkına, ne oldu da Osmaniye Belediye “Kitap fuarı” düzenliyor? Böylesi bir etkinlik kimlerle ve nasıl  yapılacak? Osmaniye Belediyesi hangi kitapevleri ile veya yazarlarla ilişkiye girdi? Osmaniye Belediyesi, yerel anlamda TEK Dernek olan OŞYAD ile etkinlikle ilgili neden fikir alış verişinde bulunmadı?

Osmaniye Belediyesi’nin düzenleyeceği “Kitap Fuarı” ile ilgili hangi firmalarla ne kadar anlaşma yaptığını, gelecek olan şair veya yazarlara ne kadar masraf edileceğinin bilgi ve belgelerini kamuoyuna açıklamasını istiyoruz.

Ülkemizin değişik yerlerinden getirilecek olan şair ve yazarlar arasında; Osmaniyeli olarak sadece Bestami Yazgan kardeşimizin olması ile Belediye Başkanı Kadir Kara önemli etkinlik yaptığını sanıyorsa yanıldığını anlayacaktır.

Osmaniye’de 19 yıldır aralıksız olarak kültürel anlamla “Ekmek ödüllü Şiir Yarışması” ile kentimizin adını Avrupa ülkelerine duyururken, aynı zamanda da Bir derneğin etkinliği olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek alırken, Osmaniye Belediye Başkanlığı’nın, son yaptıklarının yereldeki kültür ve sanatla uğraşanları tanımadıkları veya yok saydıklarını düşünmeye başladım.

Osmaniye’deki Ozanları, Şairler ve Yazarları bir kenara bırakarak, başka illerdeki insanlara önem vererek onların kente geliş, konaklama ve ağırlama giderlerini karşılayan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın, yerel yönetimin başındaki kişi olarak, Bu kentin yerel sanatçılarına aynı ilgiyi göstermemesinden üzüntü duyuyorum.

Osmaniye Belediyesi’nin birinci Kitap fuarı sözlerinde de yanlışlık var! Geçmiş yıllardaki Ramazan aylarında kitap fuarları yapılırdı.

Osmaniye’de göremediğimiz, il dışını da bıraktık, uluslar arası gezip toplantılarda olduğunu öğrendiğimiz Osmaniye Belediye başkanı Kadir Kara’nın, almış olduğu kararla düzenleyeceği “Kitap fuarı” ile ilgili kamuoyuna ayrıntılı bilgi vermesi için basım açıklaması yapmasını istiyoruz.

Osmaniye’deki şair ve yazarlar bu kitap fuarının neresinde olacaklar bunu çok merak ediyoruz!?

Belediye olarak kendi kentindeki Şair ve Yazarlar yerine başka illerdekilere önem veriliyorsa sözümüz yok! Ama Osmaniye’deki kalemlerin yayınladıkları kitaplar bu fuarın neresinde olacak, merak ediyoruz!.. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar