24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5671
EURO34.9267
ALTIN2433.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Belediye meclis üyeleri

Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis üyeliklerinin önemine değinmiştim.


Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel meclis üyeliklerine aday gösterilen isimlerin; oy getirecek çevresi bulunanlar yerine bilgi birikimi olan ve kentin gelişmesi için çalışabilecek isimlerden belirlenmesini önermiştim.


Bu konuda çok sayıda okurumdan olumlu tepkiler aldığımı okurlarımla paylaşmak istiyorum.


Belediye Meclisinde görev yapacak isimler belirlenirken parti içerisinde kimin getireceği oy fazla ise ona bakılıyor. Çevresi genişse eğitim ve bilgi birikime bakılmaksızın sıralamaya konuluyor. Bir de bunun başka yönü var ki; pazarlıklar yapılıyor, sıralamasını beğenmeyen Meclis üyesi adaylar istifa bile ediyor. Partiye emek vermiş olması veya ailelerinin geniş olması mı önemli, yoksa bu kentin gelişmesi için uğraş verebilecek bilgi birikimine sahip mi olması önemli? Bu soruyu siyasi Partilerimizin İl Başkanlarına sormak istiyorum.


Belediye Meclis üyeliklerine aday gösterilecek isimlerin sizin partinizde kayıtlı olması kadar, bu işi yapabilecek kapasitede ve Mecliste partinizin grubunu en iyi temsil edebilecek isimlerden belirleyemez misiniz? Herhangi bir siyasi partide kayıtlı değildir, ancak bilgi birikimi olan isimler üzerinde neden araştırma yapmıyorsunuz?


Oylamalarda iktidardan yana olan belediye Meclis üyeleri, Başkanlarının her dediğine ‘olur’ demek zorunda mıdır? Karşı alternatifleri olamaz mı, farklı görüşlerle olaylar tartışılamaz mı?


Bu işleri sadece muhalefet grubun Meclis üyeleri mi yerine getirmeli? Osmaniye’de son dönemde Muhalefet Meclis üyelerinin de gerektiği gibi muhalefetlik yaptıklarına pek tanık olunmadığını da buradan belirtmekte yarar görüyorum.


Böyle olmuyor, böyle yerel yönetimde kentimizin ilerlemesi için sade bir çalışma ile bir yere varılmıyor ve varılmadığını da yıllardır görüyor, yaşıyoruz.


Şu anda Osmaniye Merkezde üç siyasi partinin adaylarının seçimlerde kıyasıya yarışacağını görmekteyiz. Durum böyleyken siyasi partilerimizin İl ve Merkez İlçe Başkan ve  yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek, 2014 yerel seçimlerinde Belediye meclis üyelerini belirlerken ve sıralama yaparken ciddi anlamda inceleme ve araştırmalar yapsınlar.


Halkla bütünleşebilen, halkın sorunlarını dinlemesini becerebilen, bu kentin yönetiminde söz sahibi olduğunun bilinciyle hareket ederek; mutlu, sağlıklı insanların yaşayabileceği modern bir kentin oluşumu için mücadele verebilen insanların Belediye Meclis üyeliklerinde görev almalarının sağlanmasını kamuoyu adına bekliyoruz.


Aynı şekilde, İl Genel Meclis üyelikleri için de sözlerimizin geçerli olduğunu vurgulamak istiyorum.


Osmaniye’de yaşayanların bu kentin sağlıklı olabilmesi, insanların da mutlu olabilmesi için uğraş vermesinin önemine baktığımızda, bu kentin yerel yönetimlerinin bir yerinde görevlendirmek istediğimiz insanların da aynı duygu ve düşünceleri taşıması gereklidir. Siyasi parti yöneticilerimiz ile adaylarımızın bu konulardaki inceliğe önem vererek, Meclis üyeliklerindeki isimlerin belirlenmesini de önemsemelidir. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar