28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3274
EURO35.1256
ALTIN2295.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bazı anlar olur ki!

Sizlerin olaylara nasıl baktığınızı bilemem ama, moralimin bozuk olduğu anlarda bile gülebileceğim sözleri ekrandan duyuyor veya gazetelerde okuyorum.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Kıdem tazminatının fona devredilmesi” olayı ile ilgili, “Genel Grev” yapacaklarını söyledi.

Asgari ücretin belirlenmesinde de dik duruş(!) sergilemeye çalışan ve isteklerinde direnen Atalay, nasıl oldu ise aniden çark edivermesi olayını unutmayanlar anımsayacaktır!

Emeklilikte YAŞ’a takılanların sorunları ne alemde şimdi!? Eylem bile yaptılar, hatta siyasi parti kurma girişimleri bile vardı!

Üniversite’de öğrenim kredisi alarak okuyan öğrenciler, okulu bitirdikten sonra iş bulamıyorlar ama, KYK tarafından peşleri bırakılmıyor! Borcunu ödeyemeyen öğrencilerin sayıları 5 milyon kişiye ulaşmış durumda, 300 bin genç hakkında ise yasal işlem başlatıldığını öğreniyoruz. Ödenemeyen kredi borçları nedeniyle gençler faiz batağına saplanıyor.

İş bulamayan gençlerin kredi borçlarını emekli babaları ödemek zorunda kalıyor.

Salgın nedeniyle maske takmak zorunda kalan vatandaşlarımızın kurallara uymaması halinde 900 Tl ceza kesildiğini öğreniyoruz. 4 kişilik bir ailenin aylık maske masrafının ortalama 360 Tl olduğu hesap ediliyor.

Sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara 3 bin 150 lira ceza kesilirken, asker uğurlaması, sosyal mesafeye uymadan ev veya işyerlerinde etkinlik düzenlenmesine yine farklı rakamlarla ceza yazılıyor.

Cadde ve sokaklarda ellerinde maske satışı yapanları görüyorum. Hatta, bakkal, kuruyemişçi ve benzeri yerlerde maske satışları yapılıyor.

Türkiye’de 81 ilin 80 Baro üyeleri, iktidarın Baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine tepki gösterdi. Baro Başkan ve üyeleri Ankara’ya yürüyüş başlatırken, Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’un olayla ilgili TV ekranındaki konuşmalarını izleyenleriniz olmuştur.

Türkiye’de 81 il’den 80 il’in Baro Başkanı yeni uygulamaya tepki gösteriyorsa, burada durup düşünmek gerekiyor ve özeleştiri yapması gerekenlere kulaklar çevriliyor!

Bu kadar da karamsar olmaya gerek olmadığını düşünüyorum! Yazımın sonuna doğru içinizi rahatlatıcı Türkiyemdeki manzaralardan bir haberi paylaşmak istiyorum.

Antalya’ya gidelim, salgının ardından normalleşme süreci nedeniyle yerli ve yabancı turistler için deniz kıyısındaki turistik konaklama yerlerini kendilerini hazırlamış.

Turistik işletme sahipleri ciddi(!) anlamda önlem almaya çalışıyor. Müşterilerin ateşleri ölçülüyor, mutfak olaylarında da sağlık kurallarına özen gösteriliyor.

Antalya’da tatil yapmak isteyenler için VIP yatlarda günlük 7-8 bin liradan turizm seçenekleri sizlere sunuluyor.

Bir baba geldi dün yanıma. Üniversitede okurken kızının KYK borcu için 9 bin lira peşin, taksitli 12.500 Tl ödemesi gerektiğini söyledi.

Emekli maaşının kartına baktım. 1.602 Tl. ile evindeki çocuklarını geçindirmek, Üniversite mezunu kızının KYK borcunu ödemek, yani YAŞAYAbilme olaylarını düşünürken, tansiyorum yükseliverdi.

Bu gidişatın gençlerimizin geleceği açısından hayra alamet olamayacağını ben düşünürken…. Ya sizler!?.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar