25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bayrama doğru…

Önümüzde iki ayrı Bayramı kutlamanın hazırlıkları içerisindeyiz.

30 Ağustos Zafer Bayramı; bu bayram Türk milletinin kaderini değiştiren bir süreç içerisinde verilen mücadele ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan önemli bir dönüm noktası olarak tarihe geçmiştir.

30 Ağustos Zafer’inin 95. yıldönümünü kutlama hazırlığı içerisinde yine önemli bir süreçten geçtiğimizi de unutmamak gerekiyor.

Cumhuriyet ile sorunu olanlar veya sorun oluşturmak isteyenler ile Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ile de son yıllarda sorunlar oluşturmak isteyenler zaman zaman ortaya çıktığı bir süreç yaşamaktayız.

Değişik il veya ilçelerde Atatürk büstlerine yapılan saldırılara baktığımızda birileri yine ülkemiz üzerinde oyunlar oynadıkları anlaşılabiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruluşken, bağımsızlık mücadelesi sırasında İngiliz ajanı olan yerli işbirlikçiler günümüzde de farklı ülkelerin ajanları olarak karşımıza çıkıyor.

Atatürk büstlerine saldıranların Türk milleti gibi giyinmedikleri gibi görüş ve düşüncelerinin de akıllara durgunluk veren anlayışta oldukları görülebiliyor.

Hangi koşullar içerisinde hareket ederlerse etsinler, hangi kılık veya kıyafet ile, hangi cemaat topluluğu eylemi olarak gerçekleştirirlerse gerçekleştirmeye kalksınlar Türk milleti Cumhuriyet ve bağımsızlığını hiçbir zümre veya cemaate teslim etmeyecek kadar kararla ve dirençlidir.

Bir diğeri ise dini bayramlarımızdan Kurban Bayramını kutlama hazırlıkları içerisindeyiz. 

Bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçen yıllara oranla daha pahalı olduğu yönünde vatandaşlarımızın sızlanmalarına tanık oluyoruz.

Geçtiğimiz yıl 600 Tl’ye kadar kurbanlıklar satın alınabilirken, bu yıl en ucuz kurbanlıkların  Bin lirada satıldığı yönündeki sızlanmaların neticesinde insanların borçlanarak kurbanlık aldıkları izlenimini görmekteyiz.

Kurban bayramı tatili bu yıl 10 gün olarak belirlendi.  Bu tatil her zaman olduğu gibi yine kamu kurumlarında çalışan memur ve işçiler için dinlenme zamanı olarak görülebilir.

Özel işletmeler bu kadar uzun tatile dayanamazlar ve işçilerine 10 gün tatil yaptırmazlar. Çarşı esnafı ise bayramın üçüncü gününden itibaren işyerlerini açacaklardır.

Bizim meslektaşlarımız için zaten tatil diye bir olayı düşünemezsiniz. Bayramın birinci günü Protokol bayramlaşma töreni, ikinci günü siyasi parti ve bazı STK’ların bayramlaşma törenlerini takip edecek olan medya çalışanları bayramın üçüncü günü birkaç saat zamanı kendisine ayıracak, bayramın dördüncü günü ise gazetesini hazırlayıp ertesi günü kamuoyu ile buluşturmanın çalışması içerisine girecektir.

Kamu kurumları 10 gün süre ile kapalı olacağından vatandaşımızın resmi işlemleri de sarkacak, tatilin bitmesini bekleyecektir. 

Böylesi uzun süreli bir tatilde kamu kurumlarının belli birimlerinin sağlıklı çalışabilmesi ve halka hizmetinin aksamaması için gerekli önlemler Valilikler tarafından alınmış olsa da, bazı duyarsız görevlilerin işleri savsakladığına da tanık olabileceğiz.

İnsanların huzur ve güvenliği için görev sorumlulukları taşıyan personellerin  vatandaşın sorunlarının çözümünde duyarlılık göstermelerini ümit ediyorum. Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar