29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bayram yaklaşırken!..

Hafta sonu ile birlikte Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. Bayram öncesinde alış-verişlerde yoğunluk görülür. İnsanlar cadde ve sokakları doldurmaya başlar.

Bu arada esnaf ta bayramlık ürünlerini tezgahlarında sergilemeye başlar. Kaldırımlar normallerinden daha çok işgal edilir.  Bayram öncesi alış-veriş olması nedeniyle esnafın bayram öncesi kaldırım işgallerinde “idare” yoluna gidilir.

Sözlerim bayram öncesinde esnafın kaldırım işgalleri değil! Ancak, esnafın sattığı ürünlerin sağlıklı olup olmadığı yönündeki denetimlerini yetersiz kalması olayıdır.

Bir önceki bayramda kalan gıda ürünleri, şeker ve benzeri bayramlık ürünler satılamayınca depolara konuluyor. Bir sonraki bayram yaklaştığında yeniden depodan çıkarılarak tüketime sunuluyor. Bu ürünlerin bozulma olasılığı veya son kullanım tarihlerine bakmayan esnaf tezgahına koyarak satışa sunuyor.

Bu ürünleri denetleyen ilgili ve yetkilileri görmek istiyorum, işlerini yaparken kutlamak istiyorum!

Ne yazık ki bizim kentte gerektiği şekilde gıda ürünleri, özellikle de bayram öncesinde ürünlerin  denetlendiğine tanık olamıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde yemekten zehirlenin askerlerimizin olaylarını duymuş olmalısınız. Osmaniye’de okullarda veya benzeri yerlerde yemekten zehirlenme olaylarını da duymuş olmalısınız!

Görevlerini yapanlar hata yapabilir, ancak denetimsizlikleri de buna ekleyerek onları da bu olayın içerisinde tutmak önemlidir.

Yaz mevsimine girdik, bu günlerde havalar belki gerektiği gibi sıcak olmayabilir, ancak özellikle bazı ürünlerin bozulabilme olasılığı üzerinde denetimlerin yoğunlaşması halkımızın sağlığı açısından önem taşımaktadır.

Tavuk dönerciler gerektiği gibi denetleniyor mu? Gece yarısında tavuk döner hazırlanıp sabah saatlerinde pişirilmeye başlanıp akşam saatlerine kadar ısının etrafında dönerken, sağlık yönünden olumsuzluklar oluşturup oluşturmayacağı yetkililer tarafından araştırılıyor mu?

Yeniden bayram öncesindeki ürünlere dönmek gerekirse, vitrinlerdeki şeker, çikolata ve benzeri ürünlerin son kullanma tarihleri ile bozulup bozulmadıkları yönünde bugünden başlamak üzere görevlilerin inceleme ve denetim yapmalarını öneriyoruz.

Kentimizde o kadar gıda ürünü satışı yapan market ve bakkal bulunuyor ki, bunları günlerce denetlemekle bitirilmesi zor alacaktır.

Ekipler halinde bayram öncesinde denetimlerin yoğunlaştırılması ile, halkımızın sağlık yönünden olumsuz olaylar yaşanmasının önüne geçilecektir.

Yetkililer “Bayram önlemleri” ile ilgili eskiden basın açıklamaları yaparlardı. Bayrama sayılı günler kala bu önlemlerle ilgili bir açıklama göremiyoruz.

İnsanları bazı anlarda kendi hallerine bırakırsanız, olumsuz olayların oluşmasına da duyarsız kalmış olabilirsiniz!

Her insan insancıl sorumluluğu yerine cebine girecek parayı düşünebilecek hareketler içerisinde olabilir. İnsan sağlığını düşünmeyenlere karşı, gereken yaptırımları uygulamak insanlara yardımcı olmaktır.

Sorumsuzlara, sorumluluklarını anımsatmak

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar