20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bayram günlerinden!..

Dünkü köşe yazımda Bayramlık günleri üzerine olayları sizlerle paylaştığım sırada, kentimizdeki sorunların yoğunluğu nedeniyle bana ayrılan sütun yetersiz kalmıştı.

Bugün ise kaldığımız yerden yazımı sürdürmek istiyorum. Şunu da belirteyim ki; çıkarlarına ters düşenler, yakın tanıdıklarım bile olsa bana ‘düşman tavır’ içerisinde oluyorlar, bundan da halkımız adına onları  kınadığımı belirtmek isterim.

Bayramın ikinci günüydü, saat; 09.25’te  Musa Şahin Bulvarı üzerindeki Karakayalar petrolü önüne gelip, mezarlığa ücretsiz giden Belediye otobüsünü beklemeye başladık. Dakikalar geçiyor, ama ne mezarlık yönünden dönüş yapan bir otobüs, ne de kentten mezarlığa giden bir otobüse rastlamıyoruz.  

Belediyemizin Bayram süresince Mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenlediğini bildiğimiz için özel bir taksi çağırmadık! Saatler; 10.55’i gösteriyordu, umudumuzu keserek mezarlığa gitmekten vazgeçtik.  Güneşin gölgesinden yararlanmak üzere Zorkun yol kavşağından başlamak üzere kaldırımdan yürüyerek  kent merkezine yürümeye başladık.

Bir yandan da karşı şeritteki araçlara bakıyor, Osmaniye Belediyesi’nin 1985 yılında dönemin Belediye Başkanı İskender Türkmen tarafından alınan ve halen hizmet veren otobüslerin Mezarlık güzergahına çalışmasını takip ediyordum.

Osmaniye orman işletme Müdürlüğü karşısına geldiğimde, sıcaktan tansiyonum yükseldi!. Mini bir market midir, bakkal mıdır nedir, 0.5 litrelik su almak istedim.  Bakkal işletmecisi 1 Tl isteyince şaşkına döndüm! Oysa dolar zıkımına yıllardır bel bağlayan hükümet veya iktidarlarımızın yüzünden yediğimizden-içtiğimize zam gelmişti. Ama 50 kuruşa satılan içme suyumuz 1 Tl değil de 75 kuruş olmuştu. Bayram günlerinin ekonomik günlerinin fırtını vurmak isteyen bu esnaf ile tartışıp, 75 kuruştan parasını ödeyerek oradan ayrıldık.

Devlet Bahçeli Meydanı’na geldik, hala Belediyenin otobüsünü göremedik. Ziraat bankasının oradan yukarıya doğru yöneldik, Dr. Ahmet Alkan caddesinden Palalı Süleyman Caddesinin kesiştiği noktadayız. Cumhuriyet Meydanı kalkış noktasında  otobüs yine yoktu. 

Bu bayramda Osmaniye Belediyesi’nin mezarlık ziyaretlerine gitmek isteyen ve ücretsiz hizmetlerinin kaç dakika ve saatte yapıldığını, bu konuda denetlenip denetlenmediğini halkımız adına soruyorum!.

Osmaniye asri mezarlığına gitmekten vazgeçtik. Dereobası köyü dolmuşlarına bindiğimizde yine dolmuş şoförleri köyün yarısında bizleri bıraktı. Yollarda tamirat olduğunu söyleyerek Köy Camisi ve mezarlığın orada yolcularını indirdi!

Bazı halk otobüslerinin yolcuları Mezarlık yanındaki cami’nin yanında bırakırken, bazı halk otobüsü şoförlerinin köy içindeki güzergah üzerinden hizmet verdiğine de tanık oldum. 

Bayram çıkarcılığı yapılarak, ürünlerin fiyatlarını kat kat artırmak, insanların inanç ve emeklerine saygısızlık yapmak  bizim toplum anlayışımıza yakışmaz!

Osmaniye’de TAM yetkili DENETİM ve KONTROL yapılmasına önem verilmesini bekliyoruz! 

Bu ilde; Vali ve diğer Kamu Müdürleri gelip geçicidir. Gün olur başka illere gönderilir! Belediye Başkanı bu kentin bir numaralı sorumlusudur! 

Eylemler; dillerde değil, yaşamda görülmelidir!  Sizlere bir söz söyleyim mi, beni okudukları halde anlamayan, okumuş cahiller; “ Yazdıklarımda haksız ve yanlış olsaydı, yazılarım nedeni ile bana küfür eden ‘yobazlardan’ mezardaki ANAM, yeni kardeşler doğururdu!..

Benim yazdıklarımdan dolayı ANAM’a sövenlerin, anam gibi giyinmek yerine “Arap gibi giyinip” sokaklarda dolaşırken “Parmakları ile şey işaretleri yaptıklarını görünce!..” 

Allah’a inançlı görünüp, ‘Allah’sız(!) yaşayanların bir ülkesi haline dönüştüğümüzün kuşkusunu yaşıyorum!... Saygı ile …
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar