19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bayat ekmek kutusu

Osmaniye Belediyesi’nin “Bayat ekmek toplama kutusu” düşüncesini yerinde bir uygulama olarak görüyorum.

Tartışılmaz bir düşüncenin hayata geçirilmek istenmesinin güzelliği bir yana, kutsal bildiğimiz değerlerden olan ekmeğin önemi bir kez daha vurgulanmış oluyor.

Geçtiğimiz hafta emekçi kadınlar günü kutlama etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Kadir Kara’nın yerfıstığı işleyen emekçi kadınlara öğle yemeği vermesi, onlarla birlikte sofraya oturması nasıl bir güzellikse, bugün de bayat ekmeklerin çöpe atılmaması için toplama kutularını hayata geçirilmek istenmesi aynı güzellikleri yansıtıyor.

Bir zamanlar “dünya emekçi kadınlar günü” etkinliklerinde süslü konuşmalar yapılır, çalışan kadınlar anımsanmaz, hatta bu günü sadece sol düşüncedeki insanlar kutluyor imajı oluşmuştu zihinlerde.

Gün oldu herkes emekçi kadınlar günü olmayı benimsedi. Bundan on yıl öncesinde belki de Belediye Başkanı Kadir Kara ‘da “Dünya emekçi kadınlar günü” değil de “Dünya kadınlar günü” olarak algılıyordu. Belki de o zamanlar ‘emekçi’ sözcüğünü bile söylemekten çekiniyordu. Bugün ise herkesin “Emekçi kadınlar günü” dediğini görüyoruz.

Bundan 14 yıl öncesinde “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nı düzenlemeye başladığımızda bazı zihniyet te bizim bu yarışmamızın adına tepki gösteriyordu. Hatta bir dönemin Belediye başkanı bile yorumlamasını anımsadığımda, üniversite mezunu olduğunu da aklıma getirdiğimde gülmüştüm.

Ekmek için önemli gıda maddesi, kutsal değerlerimiz arasında yeralır. Emektir, alın teridir dediğimizde bize farklı gözlerle bakıyorlardı. Oysa ekmek sözcüğü hiçbir zaman dillerden düşmez, bu gıda maddesi için de her zaman tartışmalar olduğu gibi, emek verilip midenin doyurulmasının sağlandığı gerçeğini unutanlar oluyor.

İşte biz de bu amaçla “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nı başlatmış, bu yıl ise 15.’ncisini gerçekleştirmenin çalışmaları içerisindeyiz.

OŞYAD olarak ekmek ödüllü şiir yarışmasının çalışmasının yapıldığı günlerde Osmaniye Belediyesi ekmeğin israf edilmemesi ve çöpe atılmaması için kutular hazırlatmış, vatandaşa dağıtma hazırlığı yapıyor.

Ekmeğin önemsenmesi gerektiğini ve emeğin ürünü olduğunu 14 yıldır halkımızla paylaşıyor ve her şiir yarışmasına katılana birer ekmek ana ödülümüz oluyor.
Osmaniye belediyesi’nin son çalışması bizim yarışmamızı bir kez daha anımsatırken, gündeme yerleşti.

Osmaniye’mizin ismini böylesi güzelliklerle gündeme taşımamız gerekiyor. Trafik kazalarının bol olduğu, hırsızlık olaylarının yaşandığı, uyuşturucu ticareti haberlerinin sık yeraldığı bir il olmak yerine güzelliklerin oluşturulduğu haberleri kamuoyu ile paylaşmak ve ilimizin adına böyle duyurmak varken, yetkili ve etkililerin de güzellikleri oluşturanların yanında yeralmasını her zaman bekliyoruz.

Örneğin, Belediyemizin son kampanyasının her zaman yanındayız. Ekmeğe önem vermek, emeği önemsemektir. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar