24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5565
EURO34.8321
ALTIN2430.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Başkanlık

İktidar Partisi Ak Parti’nin İl Genel kurul toplantısının 14 Nisan Cumartesi günü yapılacağını İl Başkanı Ömer Yağmur açıklamıştı.

Ak Parti il genel kurula tek liste ile girilmesinin, kırgınlık ve küskünlükleri ortadan kaldıracağını da söyleyen Yağmur, 14 Nisan’da yapılacak olan Genel kurul öncesi, kendisi ile birlikte Necati Okur, Emir Hasan Aslantaş, Mustafa Dayangaç ve Düccane Dinçer’in de aday olduklarını, adaylarla Genel merkezde görüşmeler yapıldığını, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan’ın son sözü söyleyeceğini de anlatmıştı.

Genel kurul’a tek liste ile girilmesi partinin bir anlayışı ve uygulama yöntemi olarak görülebilir. Gün yaklaşıyor, tek adayın kim olacağı tahminleri yürütülmeye başlandı. Bir isim bugünlerde dillerde ve mesajlarda, hatta bir internet sayfasında bile yeralıyor.

Tahminler konuşuladursun, önümüzdeki günlerde tek isim netleşecektir. Genel kurul iktidar partisinin olunca doğal olarak partilileri ilgilendirdiği kadar Osmaniye’lileri de ilgilendiriyor. İktidar partisinin il ve Merkez ilçe başkanı önemlidir. Kente hizmet getirilmesi noktasında iktidar partili başkanlar önemli sayılır.

Osmaniye’de iktidar partisindeki İl genel kurulu çalışmaları böyle sürerken, muhalefet kanadına bakalım.

CHP Merkez ilçe genel kuruluna hazırlanıyor. 2 aday yarışacak, biri sonuçta Başkan seçilecek. Adaylar üye ve delege bazında çalışmalarını sürdürürken, Merkez ilçe yönetiminin İl yönetimi belirlemesinde önemli etkisi olacağı da düşünülüyor.

Şu anki CHP yönetimi ile nereye kadar gidildi, ne gibi başarılı çalışmalar yapıldı diye düşündüğümüzde, partililer bu konudaki eleştirilerini zaten yapıyorlar, anlatıyorlar.

Yeni oluşacak yönetim grupları kucaklayabilecek mi, kırgınlık ve gruplar tek yumruk olabilecek mi hesapları yapılıyor.

MHP’ye gelince İl Başkanlığı için şimdilik iki isimden sözediliyor. İl yönetimin oluşmasında Merkez ilçenin etkisinin önem taşıdığını biraz önce CHP’yi anlatırken yazmıştım.

MHP Merkez ilçe yönetimi belirlendi, şimdi gözler İl Başkanlığında. Bu parti de kırgınlık ve küskünlükler genel kurullarda yaşanır. MHP’de bir de yerel iktidar olma durumunun getirdiği konum dikkat çekiyor. Yerel iktidara sahip olan MHP, Belediye Başkanı Kadir Kara’dan şu veya bu şekilde memnun olmayanların muhaliflikleri de İl genel kuruluna yansıyacaktır.

Yani, Başkan Kara’dan şu veya bu şekilde beklediklerini göremeyen kırgınların tavrı da önemsenmeli. Başkan Kara’nın desteklediği adayın karşısındaki adayı destekleyenlerin yerel iktidara muhalifler olduğunu anlamamız olası.

Durum böyle olunca Başkan Kara’nın herhangi bir adayın yanında olduğunu sezinletmemesi gerekiyor. Tahmin bile yapılıp ortaya bir söz atılırsa geri toplamaz zor olacaktır.

Günler yaklaşıyor, Ak Parti’nin adayı belirlendiğinde tek liste ile genel kurula girilecek, CHP ve MHP’de ise İl genel kurulunun nasıl yaşanacağı ise önümüzdeki günlerde gözlenmeye başlayacak. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar