20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bakış açısı

Her insanın kendine göre bir bakış açısının olduğu, iki kişi arasında yüzde yüz aynı görüşün paylaşılmadığı gerçeğinden yola çıkarak bugünkü köşe yazıma başlamak istiyorum.


Aynı görüş ve düşünceyi paylaşan kişiler arasında ortak noktada birleşme sağlandığında, hareketleri belli doğrultuda sürdürme çalışması içinde olurlar. Ayrılıklar çıkarlarına dokunulduğu zaman başlar.


Bazı kişiler vardır ki, aynı görüşü paylaştığı halde, kendi görüşündeki yöneticilerin hataları ve yanlışları karşısında susmaz ve eleştirmekten kaçınmaz.


Susmanın bir yerde onaylamak anlamına geldiğini düşündüğümüzde, eleştirmediğimiz dostlarımızın doğru yaptıklarını sanarak aynı hatalarının devam etmesini sağladığımızı bilmemiz gerekiyor. Beni eleştiren dostumdur, çünkü hatalarımı ancak birilerinin eleştirmeleri ve uyarıları ile düzeltebilirim.


Yerel seçimlerle ilgili değişik görüşteki kişilerle görüşüyor, sohbet ediyoruz. bazı saplantılı imajlar var kafalarda. Aynı düşündeki adaya tepki gösterenler, bu kentin yönetimini sağlıklı yürütemeyeceğine inananların tepkileriyle karşılaşıyoruz.


Her insanın farklı bakış açılarının değerlendirmelerini günde birçok kez duyuyor, dinliyorum. Siyasetçiye küsmeyen, kırılmayan insanlar bile, bir gazetecinin kendilerini dinlemekten kaçınmalarına kırılabiliyorlar. Halkı dinleyeceksin, halkın anlattıklarını sonuna kadar dinlemediğin zaman, işin bile olsa onların yanından geçerken yorumlarına katılmadığın zaman gazeteci isen tepki görüyorsan.


Bu günlerde işi hemen siyasete çevirmek gerekiyor. Vatandaşın soruları karşısında seçimlerden, partilerden ve adaylardan konuyu açtığımız zaman gündemi bir anda değiştirip, okları kendi üzerimizden başka yöne çekmenin uygulamasını hayata geçirmek gerekiyor.


Bir vatandaş, yerel iktidarın partilisi. Belediye Başkanı Kadir kara ile de görüşüyor. Ancak son dönemdeki hizmetlerin yetersizliğinden veya Başkan Kara’nın bu işi ikinci dönem de başarılı şekilde götüremeyeceğinden sözediyor.


Arkadaşı ve partilisi bir insandan bunları duymak insanın beyninde kuşkular uyandırıyor. Dinliyoruz, yorum yapmamaya çalışıyoruz. Sıra sandığa geliyor, aynı vatandaş Kadir Kara’ya oy vermeyi düşünmediğini anlatırken, diğer adaylarla ilgili de bir takım yorumlar getiriyor. Yine de kerhen partisine vereceğini vurguluyor.


Burada akla farklı görüşler geliyor. Bu seçimde kişiler hangi siyasi partiden olurlarsa olsunlar, adaya oy vermeyi düşünen çoğunlukta gibi geliyor bana.


Aday mı, parti mi diye geçtiğimiz günlerde bir konuyu işlemiştim. Bu seçimde adayın partileri sollaması görüşünü yaşıyoruz.


Komşu ilçe Ceyhan’da yerel gazetelerden okuduğum bir habere göre, CHP ve MHP’li bir grup Ak Parti adayının yanında yer alacaklarını söylemişler. Konuyu araştırdığımda iki faktör ortaya çıktı. Birincisi aday ile arkadaş olmaları, ikincisi ise iş alabilme ve ekonomik anlamda olduğu.


Aynı şekilde böylesi olaylar Osmaniye’de de yaşanıyor, yanacağını da inkar edemeyiz. Değişik siyasi partilerdeki görüşleri taşıyanlar Belediye Başkanı, Belediye Meclisi veya İl Genel Meclis üyeliklerine aday olanlar yakın tanıdıkları ise partilerini bir kenara bırakıp adaya oy verenlerin sayılarının değişeceği bir seçim yaşayacağız. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar