20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bakan ziyareti…

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Osmaniye ziyaretinin ilk durağı Valilik makamı oldu.

Vali Kerem Al ile görüşerek, kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz, Bakanlığı gereği öncelikli olarak kentteki eğitim ve öğretim konularında bilgi sahibi olmasına önem veriyordu.

Bakan Yılmaz’ın ziyaretlerinden birisinin de Belediye Başkanı Kadir Kara oldu. Ayrı partilerden bile olsa seçilmişlerin, başka seçilmişlerin bir kenti ziyaretlerinde ziyaret etmeleri hoş bir olay olarak yorumlanmalıdır.

Geçmiş yılları anımsadığımızda, kendi partisinden olmayan Belediye Başkanlarını ziyaret etmeyen Bakan’ları görüyorduk.

Bugünlere gelindiğinde böyle bir siyasi parti ayrımının yapılmaması güzellik olarak değerlendirilmelidir.

Referandum öncesi Ak Parti’nin MHP ile  dirsek temasında bulunması sonucunda mı MHP’li Belediyeyi ziyaret edip etmediği ayrı bir olay olarak yorumlanabilir.

Kent ziyaretlerinde Bakanların yerel yönetimlere siyasi parti ayrımı yapmadan Başkanlık makamlarına uğruyorlarsa bu güzelliktir, barıştır ve başarılı sonuçların başlangıcı olarak yorumlanır.

Başka kentlerde diğer siyasi partilerin Belediye Başkanlarını ziyaret edip etmediklerini bilemeyiz ama, kendi partisinden olmayan bir yerel yönetimin Başkanına bir Bakan’ın ziyarette bulunmasını incelik ve güzellik olarak değerlendiriyorum.

Bundan sonraki günlerde kentimize Bakanlar gelecek, Milletvekillerini daha çok halkın arasında göreceğiz. Mitinglerden daha çok insanlarla birebir görüşmelere ağırlık verilecek, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum için tercihler konusunda vatandaş ikna edilmeye çalışılacaktır.

Referandum için ‘evet’ veya ‘Hayır’ oyu isteyecek olan siyasi parti temsilcileri bu defa vatandaşlarla daha yoğun sıcak ilişkiler içerisinde olacak, sonuçların kendi düşüncelerinden yana olması için çalışacaklar.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Osmaniyeli olması, partisinin kentteki oy oranı ile Ak Parti’nin kentteki oy oranı toplanarak Osmaniye’de çıkacak tercih üzerinde bir takım tahminler daha çok konuşulur oldu.

Elbette siyasi gözlemciler bir kentte oylama öncesinde o yerleşim birimindeki siyasi partilerin oy oranları üzerinden sonuçlar çıkarmaya, tahminler yürütmeye çalışırlar.

Kentlerin yerel yönetimlerde aldıkları oy oranları üzerinden başlayan tahminlere göre sonuçlar çıkarmaya çalışan siyasi gözlemciler, 16 nisan tarihinde yapılacak olan Anayasa maddelerinin oylanması noktasında, siyasi partilerin görüşlerine ve isteklerine göre mi, yoksa kendi gözlemlerindeki değerlendirmeye göre sandık başında tercih yapacakları da düşünülmelidir.

Yapılacak olan referandum sonucu, bugün bizleri, yarın çocuklarımızı ve torunlarımızı da ilgilendirecektir. Geleceğimiz açısından önem taşıyan Anayasa maddeleri üzerindeki değişikliklerin oylanması noktasında siyasilerin anlattıkları veya anlatmaya çalıştıkları gibi midir, yoksa farklı mıdır?

Bu olayları da vatandaşımız kendi akıl süzgecinden geçirerek sandık başına giderek tercihini yapacaktır. Burada önemli olan, çıkacak olan sonucun sağlıklı ve ülkemizin, halkımızın geleceğine göre huzur, barış, mutluluk getirici olarak neticenin alınmasıdır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar