25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5422
EURO34.906
ALTIN2424.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bakan Yıldız, “Ayrımcılık mı yapıyor?”

Uzun süredir bu köşemde barış ve dostlukların pekişmesi, hizmetlerin halka verilmesi noktasında öneri ve eleştirilerimi özenle yazmaya çalıştım.


İktidar partilerinin yönetici kadrosunda olanlara gün oldu anımsatma yaparak, hatalarını düzeltmeleri isteğinde bulundum. İktidar partileri yönetime geldiklerinden itibaren siyasi parti ayrımı gözetmeksizin halkın tüm bireylerine aynı ölçüde hizmet vermeleri önem taşımaktadır.


Her siyasi parti, iktidara geldiğinde haklı veya haksız şekilde kendi partililerini kalkındırma uğruna görevlendirme ve hizmet yaparsa bu yanlış olur. İktidara gelinceye kadar halkla ilişkilerini sürdüreceksin, kendi partindeki mücadeleni diğer partilerden de oy alarak yönetimin başına geçeceksin. Ama hizmet noktasında sadece kendi partililerine güzel davranırsan olmaz!


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hafta sonunda Osmaniye’ye geldi. Protokol gereği öncelikle Valilik makamını ziyaret etti. Osmaniye’nin sorunlarını dinlemiş olmalı. Öyle olması gerekiyor, çünkü Bir bakan bir il’e gelmişse bu amaçla gelir de ondan. Osmaniye’de Ocak 2014’ün ilk günlerinden başlamak üzere ani elektrik kesintileri, bakım-onarım adı ile yapılan kesintiler, abonelere kesilen yüksek faturalar, okunmayan elektrik faturaları ve benzeri sorunlar yaşanırken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na bunlar iletildi mi veya Bakan bunları yöneticilere sordu mu?


Bakan Yıldız’ın bir diğer ziyareti ise partisinin il binası oldu. Karşılamalar, alkışlar ve (… nasıl düşlüyorsanız…)


Bakan Yıldız Zorkun yaylası’nı ziyaret etti. Ardından geniş bir koruma ağı, güvenlik güçleri alarma geçti aniden. Bakan geldi Osmaniye’ye. Zorkun’da halkla görüşen Bakan Yıldız’ın “Yayla kanunu ile ilgili” vatandaşa verebileceği bir yanıt olup olamayacağını merak ediyorum. Zorkun yaylasında elektrik abonesi olunamıyor, Enerji Bakanı bu konuda yeniden elektrik abonesi olunabilecek koşullarla ilgili bir konuşma yaptı mı?


Zorkun yaylası’nı ziyaret eden Bakan Yıldız Osmaniye Belediye Başkanlık makamını neden ziyaret etmedi? Bir ülkenin Bakanı bir ili ziyaret edip, sadece atanmış görevli Valilik makamını, sonrasında kendi siyasi partisinin örgütünü ziyaret ediyorsa, kendisi gibi seçilmiş olan Belediye Başkanı’nın siyasi partisi ne olursa olsun o makamı da ziyaret etmesi gerekmez mi?


Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı olarak Osmaniye’yi ziyaret eden Taner Yıldız’ın Osmaniye ilinin sorunlarını dinlemek yerine, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep tayip Erdoğan’a oy toplamaya geldiğini sezinliyoruz.


Ayıp be çok ayıp!.. Bir Bakan tarafsız olmalı! Bir ili ziyaret edeceksen o ilin sorunları ile ilgilenmelisin. Bakanlık koltuğunu ve giderlerini Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Başbakan için harcama yaparsan, kamuoyunda tartışma konusu haline gelebilirsin.


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmaniye Belediyesi’nin kendi partili Belediye Başkanı olmadığı için ‘es geçerken’ Düziçi ve Bahçe ilçelerini ziyaret etti.


Bahçe ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı ziyareti sonrasında, “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız gelmiş!” diyerek iftar sofrası kuruldu.


Bakan Yıldız, iftar sofrasında karnını doyurduktan sonra; Cumhurbaşkanlığı  seçimi için destek istedi. Bu konudaki görüşleri haber ajansının tümceleriyle paylaşmak istiyorum; “.Müslümanların birbirlerine dayanmak ve güvenmek zorunda olduğunu, birbirini sevmesi gerektiğini ve birbirini sevmenin imanın alameti olduğunu belirten Bakan Yıldız, hukuk vurgusu yaparak gayrimüslimlerin de savunucusu olduklarını söyledi. Bakan Yıldız; “Hak haktır, hukuk hukuktur, uygulanacak ötesi berisi olmaz, şucusu bucusu da olmaz o yüzden adalet hepimize lazım" dedi. (Bu yazı bitmez…) Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar