28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ayıptır ayıp!..

Bazı kişilerin, kılıktan kılığa girerek kendilerini gülünç duruma düşürmeleri kadar çirkinlik ve ayıp bir olay yaşanmış olabilir mi!?

Bu ülkeyi, vatanı bu kadar çok mu seviyorsunuz!? Gerçekten yaptıklarınız, yazdıklarınız, söyledikleriniz veya çeşitli eylemlerinizin özünde ‘vatan-millet sevgisi’ mi yatıyor!?

Bir takım çirkin olayları kamuoyu ile paylaşan, aslı olmayan montajlarla vatandaşı yanıltmaya çalışanların ‘din-iman-vatan-millet” sevdası ile uzaktan yakından ilgileri olduğuna inanmıyorum.

Onların olsa olsa, kendi çıkar hesapları, koltuklarında kalabilme veya koltuklarından biraz daha üst koltuğa oturabilme kaygıları bulunabilir.

Öncelikle; bu halkın aklı ile oynayarak bir yerlere varmak isteyenlerin, amaçlarına ulaşmak isteyenlerin, aklı selim düşünmek yerine tamamen ‘duygusal’ düşündüklerini algılıyorum.

Ramazan ayı içerisinde siyasilerin  konuşmalarında ‘yalan-iftira-hakaret’ gibi sözleri kullanmamaları, siya ahlak ve kutsal ay adına yakışıksız olacağını daha önceki yazılarımda gündeme getirmiştim.

Bu kutsal ayda ben; sokaktaki başı boş bir köpeğin pantolonuma parçalamasında bile ağzımdan küfür çıkmaması için özen gösterirken, oruç tutup namaz kıldığını, hatta umre’ye bile gittiğini söyleyenlerin 24 Haziran seçimleri öncesinde ağızlarından çıkan sözlerin, hangi dudakları arasından çıktığını insan merak ediyor!?

İktidardakiler, koltuklarını koruma, muhalefettekiler ise koltuğa oturma uğraşı verirken, çirkinlikler yaşanmadan, insanların görüşlerine saygılı olunması ön planda tutularak konuşmaların yapılmasını bekliyoruz.

Seçimlerin günü yaklaşırken yapılan seviyesiz ve çirkin kamuoyu paylaşımlarını yapanların akıllarından kuşku duyuyorum!

Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu’nun elinde rakı bardağı ile görüntüsünü montaj yaparak; “Temel rakı içiyor!”diye sosyal medyada paylaşanların, sözlerinin devamında; “Allah için paylaşalım!” sözlerindeki eylemlerinin “Allah!”nerelerinde olduğunu düşünür insan! Bunu insan olan düşünebilir, Allah’ın adını kullanarak kendileri için oy alabilme ve inançlı bir siyasinin kimliğine ‘leke’ vurarak değil! Olayların devamında ise; Karamollaoğlu’nun 53 yıllık eşinin İngiliz asıllı olduğun belirtilmesi olayının da çirkin ve ayıp bir yorumlama olarak görmekteyim. 

Kısa bir dipnot vermem gerekirse; Saadet Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Karamollaoğlu’nun 53 yıllık eşi Ayşe Yasemin’in İngiliz asıllı olduğunu ön plana çıkarıp gündeme taşıyanlara bir önerim olacak; “Osmanlı zamanında kaç Padişah’ın eşleri ile ilgili bilgiye sahipsiniz!?

Bir diğer montaj ise Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin miting meydanında bindiği bisikletin, montaj ile Cami içerisine yerleştirilerek paylaşılması olayıdır.

Ayıptır, günahtır beyler yapmayın ne olur! Bu kutsal ayda olabilecekleri paylaşmayı deneyin. Sarhoş veya akli dengesi yerinde olmayan bile bisikleti ile Cami içerisinde bisikleti ile dolaşmaz!

Gelelim iktidar partisinin Ramazan ayındaki iftarlarına… O montajcılar bu gerçekleri nasıl silecekler? 

Konya’nın Akşehir iplikçi camii de  Ak Parti Gençlik kolları iftar yemeği veriyor. Namaz kılınan camiinin içinde yemekler yeniliyor.  

Ereğli Ulu cami ve Ilgın kurşunlu camilerde de Ak Parti tarafından verilen iftar yemeklerinin, ibadet yerine serilen sofralarda yenilip içilenler ve sonrasında yapılacak temizlik ve Namazların kılınması olayı…

Hayırlı Ramazanlar…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar