28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Atlar ve Uçaklar…

Osmaniye’de ilk kez  Türk Yıldızları pilotları gösteri uçuşu yaptı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Kuzey Çevre yolundaki gösteriler sırasında, heyecan doruktaydı.

İnsanlar Çevre yolunu bırakıp, gökyüzündeki uçakları izlemek için tarlalara doğru yürümüşler, ekili alanlarda olduklarının farkında bile değillerdi.

Gökyüzündeki uçakların gösterilerini izlerken, tarlalara doğru ilerleyen insanları görünce yıllar öncesini anımsadım birden.

Yıllar öncesindeydi, Ortaokul veya Lise sıralarında öğrenciydim. Eski Tecirli yolu olarak bilinen bu alanda bugün gökyüzündeki uçakların gösterilerini izledik.

Dünlere yani o öğrencilik yıllarımda yine bu alanda Atları izlediğimiz aklıma geldi. Bugün gökyüzünde uçakları izlediğimiz alanda yıllar öncesinde Atların yarışını izlemiştim. Dünlerdeki kanadı kırılmış atların yerini, çelik kanatlar takılmış uçaklara bıraktığını düşündüm.

Bu arazi üzerinde Osmaniye’ye yüzlerce insan, onlarca yarış atları ile gelmişlerdi.

İnsanlar kamyonetleri, at arabaları, bisiklet ve motosikletleriyle yarış alanına gelmişlerdi.

Arazi oldukça genişti, insanlar yarışacak atları izlemek için at arabaları ile kamyonetlerin üzerine çıkmışlardı.

Çevre il ve ilçelerden gelen at yarışı meraklıları saatlerce heyecanlı anlar yaşamışlardı.

O yıldan sonra Osmaniye’de at yarışları bir daha yapılmadı. Ama o yıllardaki insanların etkinliklere susamış olması bugün yine bir kez daha ortaya konulmuş oluyordu.

Yıllar öncesinde ne tesadüf ki, atların yarışlarını izlediğimiz arazide insanlar buluştular. Bu kez gökyüzünde gösterileriyle insanları büyüleyen pilotlarımızın uçuşlarını izlerken aynı heyecanı yaşadım birden.

Bugünkü genç kuşak insanlar bu alanda yıllar öncesinde at yarışlarının yapıldığını, tesadüfen bugünde uçak gösterilerinin aynı alanda yapılmış olması tesadüfünü öğrendiklerinde sanırım şaşıracaklardır.

Osmaniye Belediyesi bu alanı seçerken yıllar öncesinde bu alanda at yarışları yapıldığını düşünerek yaptığını sanmıyorum. Olay tamamen güvenlik açısından bu alan seçilmiştir. Ama güzel bir tesadüf ve yerinde bir seçim olduğunu da vurgulamadan geçemeyeceğim.

Bu arada bir olayı paylaşmak istiyorum. Gösteri alanına girişte güvenlik şeridinden geçerken yapılan kontroller sırasında bir polis memurunun “Osmaniye’de ne kadar Gazeteci varmış!” demesi bende şaşkınlık oluşturdu. Tam bu sırada ben kimliğimi göstermek yerine “Ben de basın kartımı göstereyim mi!?”dediğimde polis memuru bu kez yeni bir söz söylemeden gülmekle yetindi.

Şaka veya ciddi, ama bir kentte gazeteci sayısının çok olması bir rahatsızlık ifadesi mi, yoksa farklı bir anlamla mı söylenmişti bunu anlayamadım!

Aslında Polis memuru bir noktada doğru söylüyordu. Çünkü “basın kartını” gösterip alana girenlerin, kaçı ertesi günü gazetelerinden haber yapacaktı!? Sadece fotoğraf çekmekle bu iş olabilir miydi, haberini başka arkadaşlardan almak, yaşadığın olayı anlatmamak doğru bir meslek etiği olabilir miydi!?

Dün atların koştuğu toprakların üzerindeki gökyüzünde bugün çelik kanatlı uçaklar koşuşturdular!

Emeği geçenleri ve pilotlarımızı kutluyorum, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar