19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Atatürk’ün ziyareti

16 Ocak tarihi ne zaman yaklaşsa, Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinin Kaymakamlık ve Belediye tarafından unutulduğunu anımsarım.


Her 16 Ocak’ta Atatürk’ün Osmaniye ziyareti çeşitli etkinliklerle kutlanırken, geçmiş yılların birinde ilçede herhangi bir çalışma olmadığını öğrendik. Gazeteci Ali Traş ile birlikte 16 Ocak günü ilçe Kaymakamlığı yazı işleri müdürünü arayarak, Atatürk’ün Osmaniye ziyareti ile ilgili bir programın olup olmadığını sorduğumuzda, bir program yapılmadığı ve unutulduğunu öğrenmiştik.


O anları bir türlü aklımızdan çıkaramıyoruz. Önemli gün ve haftaların unutulmasında takipsizlik olarak değerlendirdiğimiz bir yılı da yaşamıştık.


Bugün Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinin 88.yıldönümü olarak çeşitli etkinlikler yapılacak. Atatürk’ün, Tren garında Osmaniyeli vatandaşlara yaptığı konuşma bugün bile akıllarda net olarak duruyor. Ama durmayan bir yapı var ki, o da Valilik konutunun yanındaki, eski Özel İdare işhanının yerindeki iki katlı Kaymakamlık binası.


Atatürk Osmaniye ziyareti sırasında buradaki Kaymakamlık binasına gelip, kahve içtiği ve vatandaşlarla sohbet ettiği söyleniyor.


Bu binanın yıkılması gündeme geldiğinde, bisikletli çevreci doktor Umur Gürsoy, Çevre Dostları Derneği olarak mücadele verdi, ama Atatürk’ün ziyaret ettiği bu binanın yıkılmasına engel olamadığımız günleri anımsıyorum.


Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi tren garında öğrencilerin elindeki Atatürk portresi ile yolboyunca yürüyeceğiz. Apartmanlardaki insanlardan  bazıları bu yürüyüşün amacını bile bilemeyecekler. Yol kenarındaki esnaf yürüyüşün ne amaçla yapıldığını, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine bize sorup öğrenecekler.


Geçtiğimiz günlerde televizyon kanallarının birinde Atatürk’ün ölmeden bir yıl önceki Diyarbakır ziyaretini izledim. Halkın ilgisi ve Atatürk’ün halkın arasındaki rahat davranışları dikkatlerden kaçmıyordu.


Kurtuluş Savaşından çıkmış millet ve savaşın Gazisi Mustafa Kemal Atatürk yurdun bir ucunda insanlar tarafından ilgi ile karşılanırken, kendinden emin, rahat ve korkusuzluğu elbette hayranlık uyandırıyordu.


Bugünlere bakıyoruz, o kadar teknolojinin gelişmiş olmasına ve ülkede savaş sonrası olmamasına rağmen, parti liderlerinin çevresindeki korumaların sayılarını kesin olarak bilemiyoruz.


Halkın arasında rahat dolaşabilmek, halkla birlikte oturup sohbet edebilmek ve halkın sorunlarını yakından dinleyebilmek her lidere nasip olmuyor işte.


Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinin üç kez olduğu yönünde de iddialar konuşuldu. Bir veya üç kez fark etmez, ama bilinen bir gerçek ki, ülkeyi işgal güçlerinden temizlemiş, kurtuluş savaşı sonrasında da ayağının tozu ile vatan topraklarında halkı ziyaret eden bir devlet adamı, lider olarak gururla anılıyoruz.


Bu akşam Belediye organizasyonu ile gerçekleşecek olan Ruhnevaz Türk müziği topluluğunun konseri nedeniyle de, Başkan Kadir Kara’nın bu anlamlı günde düzenlediği konser için teşekkür etmek istiyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar