26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5555
EURO34.963
ALTIN2445.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Atatürk’ün ziyareti

Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaretinin 87. yıldönümü nedeniyle etkinlikler yapılıyor.

Bugün geçmiş yıllarda olduğu gibi Tren garından başlayan program eski Valilik binası önündeki Atatürk anıtına kadar yürüyüşle renklenecek.

Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişi 16 Ocak tarihi olarak belirtilirken, havanın soğuk olması olayını gördüğümde son günlerde Milli Eğitim Bakanı’nın 19 Mayıs bayramları ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği genelgeyi anımsadım.

19 Mayıs törenleri bundan böyle stadyumlarda değil de Okulların bahçelerinde yapılacakmış. Milli Eğitim bakanlığı’nın bu konudaki genelgesindeki açıklamalar arasında ‘havaların soğuk olması ‘gerekçesi de gösteriliyormuş.

19 Mayıs günleri Türkiye’nin neresinin soğuk olduğunu araştırmaya başladım. Mayıs ayının bahar ayı ve havanın güneşli, açık ve yeterli ısının yaşandığı aylardan biri olduğunu biliyorum.

Öğrenciler sınav stresi, velilerin şikayetleri de yine gerekçeler arasında sıralanıyor. 19 Mayıs törenleri stadyumlarda değil de okulların bahçesinde kutlandığında havalar soğuk olmayacak mı? Veliler şikayetçi olmayacak mı? Öğrencilerin sınav stresi olmayacak mı? Stadyumlarda kutlanırsa ‘havalar soğuk’ okul bahçelerinde kutlanırsa sıcak mı oluyor Allah aşkına!

Gelelim yeniden Osmaniye’mize. Atatürk’ün Osmaniye ziyareti soğuk güne denk geliyor. Mayıs’ın 19’unda bu memlekette soğuk yaşanıyorsa, Ocak ayının ortasında elbette soğuk olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram törenleri stadyumlardan kaldırıyorsa,  bir gün gelip Atatürk’ün il ziyaretlerinde de program yapılması kaldırılabilir mi acaba? Diye şüpheler duymaya başladım.

Mayıs ayına soğuk diyenler, Ocak ayına soğuk demelerinde yalan söylememiş olacakları için daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Bugün Atatürk’ün Osmaniye ziyareti için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Gelecek yıl aynısını yapıp yapamayacağımın kuşkusu içinde düşünüyorum.
Son süreçte Milli Bayramlar üzerinde bir takim oyunlar oynanıyor gibi geliyor bana. Sanırım Milli Bayramların sönük geçmesi için bazı oyunlar mı oynanıyor diye düşünüyorum?

İlerleyen süreçte sadece Dini bayramların kutlanabilmesi için programlara izin verilip, Milli Bayramları ise süreç içerisinde kutlanmaz duruma getirme gibi olaylar yaşanırsa diye aklımdan geçen bir görüş beliriyor.

Kim veya kimler neleri hangi amaçla olursa olsun, bir takım tezgahlar planlıyorsa eğer kafalarında, günün birinde kendi ayaklarına o tezgahların dolanabileceklerini de akıllarının bir ucundan geçirseler diye düşünüyorum. Bu yıl Atatürk’ün Osmaniye ziyaretini kutluyoruz, umudum o ki, sağ olursa görürsem inşallah 2013 yılında da aynı coşku ile bu günü kutlarız. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar