29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Atatürkçü (!) geçinenler!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu, Kurtuluş Savaşı’nın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını kullanarak siyaset yapanlar ile o’nun adını kullanarak dernek kuranların son günlerdeki yaşanan olumsuz olaylar karşısında suskunluklarına anlam veremiyorum!

Dünyadaki 30 dolayındaki ülkede Atatürk’ün ilke ve devrimleri örnek alınırken veya örnek alınması için öneriler getiren siyasiler bulunurken, kendi kurtardığı vatanında her geçen gün “dışlanması” olayına seyirci kalınmasının geleceğimiz açısından kaygı verici olduğunu düşünüyorum.

Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP’nin yöneticileri; (en üst kademeden, ilçe yönetimine kadar), Atatürk ile ilgili gelişen olumsuzluklara duyarsız kalmalarındaki anlamı anlamakta zorlanıyorum!

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin merkez ve şubelerindeki yöneticilerin gelişen olaylar karşısında açıklama yapmamalarını anlamaya çalışıyorum.

CHP, siyasi bir parti. Kurucuları’na sahip çıkmakta hantal davranmalarını bir kenara bırakıyor, ADD’nin duyarsızlığı konusunda tepkilerimi dile getirmek istiyorum.

Darphane ve Damga matbaası Genel Müdürlüğü, bu yılın ilk 6 aylık döneminde; 19 milyon 870 bin adet Atatürk’lü, 26 milyon  652 adet te üzerinde Atatürk resmi olmayan 1 Tl’lik madeni para basıldığını açıklamış. Piyasada  üzerinde Atatürk resmi olmayan 1 Tl’liklerle ilgili vatandaş ile esnaf arasında tartışmalar yaşandığı olayları ile karşı karşıya kalmış durumdayız.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredatla hazırlanan 5. sınıf Sosyal bilgiler kitabının içeriğinde; “Atatürkçülük”konusunun çıkarılması, sadece Atatürk’ün, “Başkentin neden Ankara olması gerektiği”nin yeralması dikkat çekiyor. Aynı kitaba; dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo ile oynadığı reklam filmiyle anılan “Sinemada en iyi Avrasyalı kadın sanatçı ödülü”nü alan Ümmiye Koçak girdi.

İlkokul 5. sınıf Sosyal Bilgiler kitabında hayatına yer verilen Mersin’deki Arslanköy Kadınlar Tiyatro topluluğu’nun kurucusu ödüllü yönetmen, oyun yazarı ve oyuncu  Ümmiye Koçak, Atatürk’ün müfredattan çıkarılması olayına üzüldüğünü belirterek; “ Bugün nefes alıyorsam Atatürk’ün sayesinde alıyorum.

Bize kadınlık haklarımızı ilk önce Atatürk verdi. Atatürk’ün ders kitaplarından çıkarılması mümkün değildir. Ben Atatürkçü, çağdaş, laik bir kadınım. Biz bu günlere kolay gelmedik. Kız çocuklarının diri diri toprağa konulduğu tarihten bu yana mücadele ediyoruz. Geçmişimizin iyiliklerini de kötülüklerini de unutmamalıyız”diye konuştu.

Yozgat’ın Boğazlıyan Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Hamdi Erdal, belediye binasının girişine bir pano yaptırır. Belediye hizmet binasına girenler bu görüntüyle karşılaştıktan sonra içeriye girerler. 

Görüntüdeki panoda; Atatürk’ün şapka ve kıyafet devrimi’nin ardından halkı  şapkası ile selamladığı fotoğraf bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan koridorun ortasında yürürken, sağ tarafında ise sağ elini kaldırmış Belediye Başkanı Hamdi Erdal görüntüsünün yerleştirilmiş olduğunu görmekteyiz. 

2014 yılına kadar “CHP’nin kalesi”olarak bilinen ve CHP’li Mustafa Özdal’ın Belediye başkanlığını yürüttüğü  Boğazlıyan ilçesinde, o yılki yerel seçimde Ak Partili Erdal yüzde 40 oy alarak  CHP’li Belediyeden yönetimi devralmıştı.

Osmaniye’deki  ADD Şube yöneticileri, yurdumuzda yaşanan bu olayları gazetelerden okumuyor, TV’lerden izlemiyor musunuz? 

Dernek binanızda; çay içip, okey oynamakla zaman geçirmekle “Atatürkçülük” savunulamaz!? ADD Osmaniye şubesi, ya görevini yapmalı, ya da Atatürk’ün resmi ile adını kullanmamalıdır! 

Atatürk; hiçbir zaman halkı yanıltmamış ve halka yalan söylememiştir. Osmaniye’deki ADD Şubesi kendine çeki düzen verene kadar, takipteyim. Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar