20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Atatürk ve Ak Parti

Yazımın başlığını okur okumaz neler yazacağımı merak ettiğinizi biliyorum. Hangi olaylarla ilgili yazacağımı sizlere daha fazla merak ettirmeden konuya geçelim.

Osmaniye eski Valilik binası önündeki  Atatürk Anıtı’ndaki “Kemal Atatürk” imzalı yazının silinmesi ile ilgili bir haberi gündeme getirdiğimde, dönemin Valisi Dr. Mehmet Oduncu, ilgilileri yanına çağırarak, dikkat edilmesi gerektiğini ve ivedi olarak yerinden düşen yazının yerine yenisinin yapılmasını istemişti.

Önünde törenler yapılan Atatürk Anıtı’ndaki yazıların silinmesini görememek, gördükleri halde yenisi yazdırmamak duyarsızlığı ya da ihmalkarlığı olsa gerek.

Bu kez de yeni Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’nda aynı şekilde “Kemal Atatürk” yazısındaki ‘Atatürk’ yazısının yerinden düşmüş olduğuna tanık oldum. Sadece ‘Atatürk’ yazısı değil, sözlerdeki bazı harflerde yıpranmış olarak dikkat çekiyor.

Anıtların üzerine yazılan yazılar sık sık kontrol edilmeli, düşen veya yıpranan harfler anında düzeltilmelidir. Yeni Valilik binası önündeki Atatürk anıtındaki yazıların ve ‘Atatürk’ imzasının yenilenmesini yetkililerden bekliyoruz.

Atatürk ile ilgili bu yazımın ardından şimdi Ar Parti’ye geçelim. Ak Parti eski Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın Başbakanlığı döneminde Osmaniye İl binasının dış vitrin camlarına fotoğrafları yapıştırılmıştı. Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu ama Osmaniye Ak Parti İl binasının vitrinlerindeki yazılı fotoğraflar bir türlü sökülmedi. Bu olayla ilgili birkaç yazdıklarım karşısında farklı tepkiler de aldım.

Cumhurbaşkanı’nın daha önce siyasi partisi olabilir, ancak Cumhurbaşkanı olduktan sonra halk önünde bağımsızdır, bunu da öncelikle içerisinden çıkıp geldiği partisinin yöneticileri halk önünde göstermesi gerekir.

Oy verirsiniz veya vermezsiniz, katılırsınız veya katılmazsınız; nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanı da Ahmet Davutoğlu’dur. Eleştirmek, ayrı olay gerçeği kabullenmek ayrı bir olaydır.

Önceki gün Ak Parti İl binasının vitrinlerindeki parti logoları ile birlikte olan fotoğrafların yerinden sökülmüş olduğunu gördüm.Sadece küçük bir camda parti logolu fotoğraf kalmıştı.

Ak parti il yönetimine gecikmeli de olsu bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Yapılması gerekeni yaptıkları için ve şu anda yoldan geçenler tarafından okunan yazı ile fotoğraftaki kişinin ‘Başbakan’ değil de Cumhurbaşkanı olduğunun anlaşılması açısından  Ak parti il yönetimi üzerine düşen görevini yerine getirmiştir.

Keşke benim yazılarımdan önce bunlar yapılsaydı, uyarılarım karşısında yanlış anlaşılmalar olmadan düzeltmeler yapılsaydı. Biz yine de güzellikleri her zaman alkışlamasını bilen, eksik veya aksaklıkları da anımsatmaya devam edeceğiz.

Önce bu kentte, bu bölgede ve bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Hataları veya eksikleri gördüğümüz zaman gözlerimizi kapattığımız zaman hataların arkasından gelecek olanları çözmekte zorlanabiliriz. “Erken teşhis hayat kurtarır!” sağlık deyimini unutmamak gerekir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar