27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

At İzi, İt izine karışmasın!

At izinin İt izine karışmaması ile ilgili bugünkü köşemdeki yazımın devamında nelerin yazılacağını merak ediyorsunuz değil mi?

At izi ile İt izinin farkına varamıyorsanız, benim sizlere söyleyecek sözüm olamaz.

Bir arkadaşımı dinliyorum, o kadar acılı sözler çıkıyor ki dudaklarından, o konuşurken yüreğim sızlıyordu.

“Sevmiştim o’nu, uğruna çok değerlerimi vermiştim ama, günün birinde öylesine bir ihanette bulundu ki; Benden yakışıklı olsa zoruma gitmez, çirkindi ama parası vardı, onunla beraberliğini sürdürmeye başladı. Siz nasıl değerlendirirseniz değerlendirirsiniz, yani bir noktada bana’ ihanet’ etmişti!..”

Bu sözleri dinlerken, bir anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, başı kapalı hanımefendi’nin sözlerini anımsamaya çalıştım. “Bir defalık v.b. olmuş!...” sözlerinin altında acaba dedim neler yatıyordu, bu sözcüklerin günün birinde uykusundan uyanması olası olabilir miydi?

Bir Vakıfla ilgili konuşmasındaki Kadın Bakanımızın “Cinsel taciz” olayını konu edinen açıklaması beni tatmin etmemişti.

Aynı günlerde yine farklı olayların yaşandığı gündem oluşturuyordu. Örneğin; Taşeron işçilerine kadro verilmez ile ilgili çıkarılacak yasanın neleri kapsayacağını bilemeyenler alkışlar tuttular.

Çıkarılacak yasada 1 kasım 2015 tarihi öncesi ve son bir yıldır çalışıyor alması koşulu aranırken; burada aklımıza farklı olaylar geliyordu.

Osmaniye İŞKUR tarafından 1 kasım 2015 günü öncesi 1000 kişi 8 aylığına, 1 Kasım sonrasında ise 1100 geçici işçi 6 aylık çalışma programı kapsamında işe yerleştirildi. Kayıtların 1 Kasım günü öncesi alınmasına rağmen, seçme yapılmasındaki gecikme nedeniyle 1100 kişiden oluşan ikinci grup 3 Kasım tarihinde işe yerleştirilmişlerdi.

Geçici de olsa iş ve ekmek bulduklarına sevinen bu insanlarla ilgili olarak Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Şahin iyi niyetli olarak; “Amacımız herkesi iş sahibi yapmak, evine ekmek götürmesine vesile olmaktır. İŞKUR ile irtibatını kesmeyen her işsize er ya da geç iş bulacağız.”demişti.

Yeniden kadın bakanımızın sözlerine dönmek istiyorum.

Ne demek ti; “Bir defa olmuş!” Bu bir defa denilen olay bir Vakıfta cinsel taciz ve çok sayıda öğrenciye yapılan olay değil miydi? Yaşanan olayın bir kuruluşa mal edilmemesi görüşleri ayrıca tartışma konusu olabilirdi. Ancak, Olayın yaşandığı yerin adını yazmak gazetecinin görevi ise eğer; Bu olay da “Haberi yasaklanan Vakıfta yaşanmışsa” üstelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın Kadın olduğunu bir de inançlı görünümünü gözümüzün önüne getirdiğimizde, kız çocuklarına yapılan çirkin hareketin sert şekilde karşısında durmasını beklerdim.

Olayla ilgili, “Allah ıslah eylesin!” veya “Allah belalarını versin!” gibi sözlerle  yaşanan üzücü olayın o çocukların ve ailelerinin psikolojilerini düzelteceğine inanabiliyor musunuz?

Bu ve benzeri olaylarla ilgili TBMM’de de önergeye karşı gelen Milletvekillerimizin tavırlarını da bir araya getirirsek, böylesi çirkin olayları yaşayanlardan birinin kendi çocuğunuz veya bir yakınınızın çocuğu olması halinde tavrınızın nasıl olabileceğini de aklınızın bir kenarından geçirir misiniz!

Gerçekler saptırıldığı zaman, onun altından farklı anlamların çıkması ve değişik yorumların yapılması olasıdır. Hiçbir çirkin olay cezasız kalmamalı, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar