26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5468
EURO34.9721
ALTIN2439.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

ASO etkinlikleri

Akdeniz kentlerindeki kültür ve sanat dernek yöneticileri ve üyelerinden oluşan ASO (Akdeniz Sanat Oluşumu) tarafından bu yıl 4.’ncüsü gerçekleştirilecek olan etkinliklerin açılış programı Osmaniye’de yapıldı.

Bu yılki etkinliklerin ev sahipliği görevini Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği üstlendi. ASO’nun İl temsilcisi olarak bana verilen bu görevi, ilimiz adına en sağlıklı şekilde düzenlemek adına günlerce arkadaşlarımla birlikte çalıştık.

Etkinliklerin ilk günü Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi salonunda Yaşar Kemal Karikatürleri ile Osmaniye’nin eski fotoğraflarının sergisinin açılışı ile program başladı.

Ramazan ayı olması nedeniyle programı saat:14.30’da başlatmıştık. Çevremdeki bazı kişiler Ramazan ayında insanların gelmesinden kuşku duysalar bile bizler kültür ve sanata önem veren insanlar olarak gönlümüzü koyduğumuz etkinliklerimizi planladığımız şekilde yerine getirmekte kararlıydık ve öylede yaptık.

Biliyorduk ki; kültür ve sanatla uğraşan insanların yüreklerinde kötülük barınmaz ve her zaman dostluk ve barıştan yana yaşamayı önemserlerdi. Bu amaçla çıktığımız yolda kentimizde, bölgemizde ve ülkemizde, hatta dünyanın dört bir yanında kültür ve sanatı seven insanların çoğalmasını amaçlıyorduk.

Kavgaların, cinayetlerin, olumsuz olayların yaşadığı kentleri incelediğimizde orada yaşayan insanların kültürel ve sanatsal anlamda uğraşlarının yetersiz olduğu görülebiliyordu. Birbirleriyle rahat konuşabilen, anlaşabilen, tartışmaları kavgaya götürmeden sonuçlandıran, maddeye değil maneviyata önem veren kişiler kültür ve sanata önem verenlerdi.

Olaylara olumsuz bakmadık, öyle bazılarının bekledikleri gibi değil Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi salonundaki insanlar azımsanmayacak sayıdaydı. Bu da demek oluyordu ki, bu kentte kültür ve sanata veren insanlar sağlıklı ve ilkeli etkinlikler düzenlendiği zaman izlemek için geliyorlardı.

Mersin, Tarsus, Adana, Antalya, Antakya ve İskenderun’dan gelen kültür ve sanat derneklerinin yöneticileri Osmaniye’de buluşuyordu. Şair ve Yazar Bilsen Başaran İzmir’den kalkıp gelip etkinlikte sunum yapmıştı. Osmaniye’deki bir grup genç tarafından oluşturulan tiyatro grubunun sahne alması, kentimizin gençlerinin kültür ve sanata verdiği önem ortaya çıkıyordu.

Antakya Defne Barış korosunun Türk Halk Müziği eserlerini yorumlarken, salondakiler ilgi ile izliyorlardı.

Saatler 17.30’u gösterirken program tamamlanmış, insanlar Defne Barış korosu ekibi ile fotoğraflar çektirme yarışına girmişlerdi.

Şair ve Yazar Bilsen Başaran kitaplarını imzalarken, Osmaniye’de olmaktan mutlu olduğunu söylüyor, insanlarımızla sohbet ediyor ve fotoğraflar çektiriyordu.

Bir ASO etkinliğini daha gerilerde bırakırken, Osmaniye’deki kültür ve sanat insanları ile değişik illerden gelenler arasında oluşan bağlar, dostluklar ve kaynaşmalar vedalaşma ve uğurlama ile sona eriyordu.

Kentimiz adına gururla ağırladığımız bu insanların ayrılırken mutlu ayrılmaları ve gözlerindeki sevinç bizleri de mutlu ediyordu.

İyi ki sanat var, iyi ki kültürel etkinliklerin içerisinde yaşamayı sürdürüyoruz diye bir kez daha onurluca bazımızı dik tutmaya devam edeceğiz. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar