28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

ASO etkinlikleri

Akdeniz Sanat Oluşumu kapsamında Akdeniz kentleri uluslar arası kültür ve sanat etkinlikleri dün Adana’da açılış programı ile başladı.

Etkinlikler bugünden itibaren eş zamanlı olarak; Osmaniye, Adana, Antakya, Mersin, Antalya, Tarsus ve İskenderun’da 10 Kasım gününe kadar devam edecek.

Adana, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal kültür Merkezi’nde dün saat:17.30’da açılış töreni ile başlayan kültür ve sanat etkinliklerinde sadece Akdeniz illerinden değil, yurdun dört bir yanından, hatta yurt dışından bile ozan, şair, yazar, çizer ve kültür-sanatla uğraşan insanlar buluştular.

Dünyaca ünlü Osmaniyeli edebiyatçı Yaşar Kemal’in anılarını yaşatma adına Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ile yaklaşık iki ay önce yapılan bir görüşme sonunda, Yaşar Kemal ile ilgili karikatürlerin buluşturulması çalışmalarına başlandı.

İki aylık bir süre içerisinde yaklaşık 30 değişik Yaşar Kemal karikatürleri çizildi ve bu etkinlikler kapsamında ilk kez izlenime sunuldu.

Osmaniye’de ise bugün başlayacak olan etkinlikler kapsamında Yaşar Kemal karikatürleri etkinlik süresi içerisinde izlenebilecek.

Az bütçe ile çok işlerin başarılabileceği yönteminden yola çıkarak, yapılan görüşme toplantılar neticesinde böyle bir etkinliğe karar verildi.

Yaklaşık 4 aylık süren bir çalışma sonunda Akdeniz kentleri kültür ve sanat alanında etkinlikler yapmaya karar verdi ve dünden itibaren de programlar günler içerisinde hayata geçirilmeye başlandı.

Sivil toplum kuruluşlarının kentlerini, kültürlerini ve sanatlarını çalışmaları yanında, toplumun da dostluk ve huzur içerisinde yaşamalarını sağlamak ilkesinden hareket ederek, Osmaniye ili olarak bu etkinlikte
OŞYAD görevi üstlendi.

Tüm etkinliklerin ücretsiz ve halkımıza açık olacak şekilde yapılabilmesi için kültür ve sanatsever sevdalısı insanlar kenetlenerek Osmaniye’mizin adını güzel etkinliklerle duyurmayı ve tanıtmayı amaçladı.

Bu konuda kentimizin tanıtılması adına ilgi ve desteklerini gösteren, programların sağlıklı gerçekleşebilmesi için önem veren ve yanımızda yer alan kentimizin yetkili ve ilgili kurum ve görevlilerine de teşekkür ediyoruz.

Osmaniye’deki etkinlik programlarımızı gün gün gazetelerde ve afişlerde görmüş olmalısınız. Tüm etkinliklere katılım gösterilerek ilgi gösterilmesini kent sakinlerinden bekliyoruz.

Yine etkinlikler kapsamında Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde  Cuma günü akşamı ücretsiz tiyatro gösterimi yapılacak. 

Adana  Düşün Sanat topluluğunun tek perdelik oyunu, dramatik gösteri olarak, düşündürecek, duygulandıracak izleyenleri.

Kentimiz insanının huzur ve mutluluk içerisinde yaşaması adına gerçekleşen etkinliklerin çoğalması dileklerimizle, geleceğe umutla bakabilme adına katılımlarımızı beklemekteyiz. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar