29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Arkadaşlık istekleri

Sosyal paylaşım sitesini iyi kullandığınız zaman etkilerini görebilirsiniz. Hesabınızdaki sosyal paylaşım sitesinde paylaştığınız fotoğraf veya yazılar farklı yönlere çekilebilir.

Ya da içinizdeki gizlenmiş fesatlıkları, kıskançlıkları veya ahlaksızlıklarınızı açığa çıkardığınız anlaşılabilir. Birilerinin yazı veya fotoğraflarının altına yapacağınız yorumlar veya beğenilerin neticesinde yine farklı anlamlar çıkarılabilir.

Sosyal paylaşım sitesi hesabı olanlar, yeni arkadaşlar edinme amacı ile istekler gönderirler. Tanıdıklarına arkadaşlık istekleri gönderenlere bir şey diyemeyiz. Ancak, hiç tanımadığı kişilere arkadaşlık istekleri gönderenler veya ortak görüş ortamları olmadığı halde istek gönderip te listelerine eklemek isteyenleri anlamakta zorlanıyorum.

Bazı kişilerin sitelerinde çeşitli türden yemeklerin fotoğraflarını paylaşmalarını doğru bulmuyorum. Yediklerinizi ve içtiklerinizi orada paylaşmak yerine sosyal yaşamın güzelliklerini veya olumsuzlukları ile ilgili görüntüler, yorumları paylaşmanın daha iyi olacağını düşünüyorum.

Son günlerde sosyal paylaşım sitesindeki bazı kişilerin hesaplarından arkadaşlık istekleri gönderenlerin sayılarında yoğunluk yaşanmaya başlandı.

Kültür ve sanatsal alanda ilgileri olan kişileri sosyal paylaşım sitemde arkadaş olarak görmek isterim ve böylesi kişilerle yaşamı paylaşırım.

Osmaniye’de son birkaç aydır arkadaşlık istekleri gönderen kişilerin bu istekleri beni düşündürmeye başladı.

Sokak ve caddede karşılaştığımızda veya işyerlerine gittiğimde burun kıvırarak selamlaşan kişiler, son günlerde sosyal paylaşım sitesindeki hesabıma arkadaşlık istekleri gönderiyorlar.

Ne oldu da kendi gruplarınız dışındaki kişilere arkadaşlık istekleri gönderiyorsunuz? Daha birkaç ay öncelerine kadar belli gruptaki kişilerle paylaşımlarınız yaparken, bugünlerde değişik isimleri arkadaşlık listenize ekleyerek yerleri ve yönleri birbirine karıştırıp, kendinize yeni bir yol çizdiğinizi mi vurgulamaya çalışıyorsunuz?

Birlikte yaşadığımız bu dünyada sosyal paylaşım sitesinden bana arkadaşlık istekleri gönderen kişilerin, ortak paydalarım olmayanları doğal olarak kabul etmiyorum. Türküleri sevmiyor, şiirle uğraşmıyor, resim sanatı, fotoğraf sanatı ve doğayı sevmeyenlerle sosyal paylaşım sitesinde neleri paylaşacağım!?

Şiir ve türküyü sevmeyenlerle zaten hiçbir zaman paylaşımlarım olması düşünülemez. Ortak paydalarımızın olması, duygu ve düşüncelerinde fesatlık, kıskançlık, akıllarında para hırsı olanlarla paylaşıp beğenebileceği olaylar olamaz.

Düşündüğü gibi yaşayabilen, yaşamı ile düşünceleri birbirinden farklı olmayan, takiyye yapmayan, karşısındaki kişilerin ceplerine göz dikmeden, insan olduğu için insanca hareket içerisinde olanlarla arkadaşlığımız olabilir. 

Sosyal paylaşım siteme son günlerde gönderilen arkadaşlık isteklerine yanıt vermiyorsam, bilinmeli ki birkaç ay öncelerine kadar farklı sularda yüzerken,  bugünlerde benimle aynı sayfalarla kendisini göstermeye çalışanların farklı düşünceler peşinde olmayı amaçladığını, yönlerini değiştirme gibi davranışlar peşinde olduğu aklıma gelir.

Bana saygı duyulduğu noktaya kadar saygılı olurum, sınırı aşıp ta kişisel hakaret sözleri kullananları muhatap bile almam. Ortak paydam olmayanlarında isteklerine yanıt vermem! Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar