23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5588
EURO34.8955
ALTIN2437.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Annemi Öldürdüm, tuzlayayım mı?”

Böylesi bir cinayet haberini belki de ilk kez duyuyorsunuz! Haberin başlığına bakalım; 243 kez bıçak sapladı. “Annemi öldürdüm tuzlayayım mı kokacak”dedi.

İnsanlarımız ne duruma geldi, hangi  psikolojik halde yaşar oldular? İnsanlığın nereye gittiğini konuşuyoruz, ama öncelikle ülkemizdeki insanlarımızın yani vatandaşlarımızın neler yaşadığı ve nereye doğru gittiğini düşünmek zorundayız.

Zorundayız diyorum, çünkü çevremizdeki insanların sosyal ve ekonomik yaşantılarına seyirci kaldığımızda, günün birinde bizim en yakınımızda da olumsuz olaylar yaşandığında seyirci kaldığımız günlerin vicdan azabını çekeriz.

Ülkemizdeki insanların  olumsuz yaşantıları bu günlere nasıl geldi veya getirildi? Bunu anlamak istiyorsanız eğer, bugünlerdeki haberleri iyi okumalısınız, iyi algılamak zorundasınız!

Yıllardır ülkemizdeki dini inançlar üzerinden sömürü yapan cemaat veya tarikatların tehlikeleri ile ilgili yazılar yazdığımda bana tepki gösterenlerin bugün de aynı şekilde tepkilerine devam etmelerini bekliyorum.

Din ve inanç adına kutsal gün ve Bayramlarımızda “sadaka, fitre ve zekat” adları ile toplanılan paraların bugün nerelere gittiğini düşünmeden veren saf vatandaşımız, bugün başlarına gelenler karşısında perişansa eğer, bundan sorumlu olanların vicdan azabı duyanların bir adım öne çıkmasını bekliyorum!

Onların gösterişli “namaz kılmaları, sağ ellerini göğüslerinin üzerine koyarak selamlamaları, her sözlerinin başında ‘Allah’diyerek konuşmalarına başlamaları” vatandaşlarımız arasında kolay yayılmalarını sağladı.

Haberimize dönelim. Korkunç olay Bursa’da yaşanmış. 39 yaşındaki Selçuk Bakıryapan, birlikte yaşadığı 67 yaşındaki annesi Mazez Bakıryapan’ı 243 bıçak darbesi ile  öldürdükten sonra ablasını arayarak “tuzlayayım mı, kokacak”diye sormuş. Olay yerine gelen polis, annesinin cesedinin başında bulunan oğlunu dışarı çıkaramayınca biber gazı kullanmış.

Manisa’nın Soma ilçesinden bir haber; “Öfkeli koca karısını 30 yerinden bıçakladı” Olayın ayrıntısını okuyoruz. 21 yaşındaki Mustafa K. Kendisinden ayrılmak isteyen 18 yaşındaki eşi Zehra K’yi 30 yerinden bıçaklarken, kayınvalidesini de  17 yerinden bıçaklamış.

Olayın yaşanmasından bir hafta öncesinde ailenin, Emniyet’e ‘konuma talebinde’ bulunduğunu öğreniyoruz.

Şimdi de Çorum’a geçelim. 40 yaşındaki Murat A.,  66 yaşındaki kayınvalidesi Naime Öztemurcu’yu 37 bıçak darbesi ile öldürmüş. Cinayet zanlısı damat olayın ardından polise teslim olmuş ve olayın başlama ve sonuçlarını anımsamadığını söylemiş.

Bu ülkede “Allah” adını kullanarak, her türlü kirli işleri yapanların eylemlerine “göz yummanın” günün birinde üzerlerine sıçrayacak çamurlarının olmadığını düşünerek yaşayanlara bir noktayı anımsatmak istiyorum: -Kendi ekonomik, siyasi, sosyal ve iktidar hırslarınız uğruna ne kadar eylemler yaparak uğraş verirseniz veriniz; Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizdeki ve dünyadaki kariyerini, akıl gücünü, dünyaya gösterdiği devrimlerini Türk ulusuna unutturamazsınız! Bugün Atatürk’ü şu veya bu şekilde sevmediğini söyleyen bazı tarikat mensubu piçlere sormak istiyorum: Kurtuluş Savaşı öncesinde memleketi işgal edenlerden bu vatan kurtarılmasaydı, bugün kimlerin çocukları olurdunuz? İngiliz Ajanlarının
İmam olarak gönderildiği vatanımızdaki hainlerin ‘idam’ edilmesi olayı ile ilgili Atatürk’ü sevmeyenlerin de bugün İngiliz ajanı olduğunu sezinlerim.

Fetullah Gülen’in ABD’ya ve CİA’ya çalıştığını yazdığımda bana karşı gelenler, bunun içinde meslektaşlarım da var. Bugün ne oluyorsunuz da benim 15 yıl öncesinde söylediklerime katılıyorsunuz?

Allah’ını seven, Kur’an-ı kerim’den başka kitap, Hz. Muhammet’ten başka önder tanımaz.  Bu tür yazılarım da burada bitmez, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar