28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Analık duygusu…

Dünkü köşe yazımda, İstanbul’daki “Cumartesi Anneleri” ile ilgili görüşlerimi paylaşırken, aynı zamanda akılların hareketlenmesi için “Deliler ve Veliler Derneği” Başkanı Aşkım Ünek’in görüşlerinden de kısaca sözetmiştim.

Yazımın devamında Diyarbakır ilimizdeki evlatları kaybolan veya terör örgütü tarafından kaçırılan Anaların oturma eylemlerini özetlemiştim. 

Akşamları tv kanallarını açıyoruz, siyasi parti liderleri eleştiriler yapıyor.Bazı kanallar cımbızlayıp haberi verirken, bir başka kanal olayı tepe taklak yaparak izleyicisi ile buluşturuyor.

Elektrik faturalarımdan her ay “katkı payı” vermiş olmam nedeniyle, “Hakkımı alma” adına sabah erken saatlerde TRT’yi izliyorum. Bu ara da  yağcılık veya yandaş medya adına yayın yapan bazı TV’leri izlerseniz; “tansiyon, şeker ve stresiniz” kalmayabilir!

Değerli okurlarım, “Para her şey” demek anlamına gelmiz! Önemli olan halkı ve ülke bütünlüğünü sevmektir.

Bir örnek, Fox Tv Genel Müdürü Doğan Şentürt, yeni yayın dönemi başlarken, Ana Haber bülteni sunucusu Fatih Portakal ile ilgili; “Bazı konuşmalarını sevmesem bile güzel televizyonculuk yaptığı için birlikteyiz!”^diye konuştu.

Doğan Şentürk’ün bu sözleri kutlanacak ve demokratik basın anlayıcı açısından ülkemiz adına önemliydi. Bunu söyleyebilen bir başka TV Genel Müdürü görmek isterim!
Olayları dağıtmadan yazımın başlığına geçmek istiyorum.

Diyarbakır ilimizde çocukları kaybolan anaların HDP İl Binası önündeki eylemleri her geçen gün artarak sürerken, bu kez iktidar partisine mesaj verme adına farklı anaların eylemleri başladı.

Diyarbakır AKP İl binası önünde “Anneler barış istiyor” pankartı açıp oturma eylemi yapmak isteyen kadınlara polis müdahale ediyor ve direnen üç kişiyi göze alıyor.

15 Temmuz darbe girişimini anımsıyorsunuz umarım. Bu süreç içerisinde askeri öğrenci durumundaki çocuklarının tutuklandığını ileri süren Analar İstanbul, Sütlüce’deki AKP İl binasına yakın yerde oturma eylemine başlamışlar.

Bu olayın ciddiye alınması gerekiyor aslında! Ülkeyi yönetenlerin en önemli işleri; bir yerde olumsuzluklar varsa eğer, bunların çözümünü bulmak olsa gerek!

İstanbul’daki “Cumartesi Anneleri eylemleri” bir şekilde sonlandırıldı, ama Diyarbakır’da  belki “karşı atak yaparak” TBMM’de Milletvekili olan HDP İl binası önündeki oturma eylemlerine Bakanlar bazında bile destek geldi.

15 temmuz sonrası çocuklarının işlerini kaybettikleri için tepkilerini gösteren aileler bu kez ortaya çıktı.

Çocuklarının suçsuz olduğunu söyleyen aileler, AKP İstanbul İl binası yakınındaki eylemlerini sonuç alınıncaya kadar sürdüreceklerini söylemişler.
 
İktidardan yana olan Medya ise, hala İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetindeki oturduğu sandalyenin kırılması olayını konuşuyor. 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, BM’lere mektup yazarak terör örgütünü ile ilgili şikayetlerini iletti.

Bugün ABD tarafından desteklenen bu terör örgütünün reklamını yapmamak için adını yazmıyorum.

Devlet televizyonları, İktidarın başındakiler, Bakanlar ve iktidara destek veren medya bile terör örgünün adını yazıp reklamını bir şekilde yaparken, ben bunu yıllardır yapmadım yapmayacağım. 

Gelişmeleri olduğu gibi, saklamadan ve kamuoyunun bilmesi gerektiği şekilde sizlerle paylaşıyorum, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar