26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5096
EURO34.8709
ALTIN2451.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Alt geçit çalışmaları

Kent merkezinden geçen Musa Şahin Bulvarı üzerinde başlatılan  alt geçit inşaat çalışmaları henüz tamamlanamadı.

İhaleye göre, kamuoyunun bilgilerine göre üç aylık süre içerisinde tamamlanacaktı. Tabii ki bu ihalede verilen süre olduğu yönünden bakmak gerekiyor. Halkımız bizlere soruyor, alt geçit çalışmaları yarın bitebilecek mi?

Yarın derken 14 Nisan tarihini vurguluyorlar. Üç aylık süre 14 Nisan günü, yani yarın sona eriyor. Ancak ihalede farklı yöntemlerin ve uzatmaların olup olmadığını sokaktaki vatandaşımız bilmiyor.

Musa Şahin Bulvarı üzerindeki alt geçit inşaat çalışmaları yarın bitmeyeceği gerçek, ancak ne zaman bitirileceği konusuna gelince, Mayıs ayının 14’ünde de bitirilemez! Haziran ayının 14’üne bitirilir mi derseniz, o konuda da kesin bir söz söylemek şimdiden erken!.

Peki ne zaman bitirilecek? Bu soru tarih yaklaştıkça insanlar arasında tartışma olayı haline geliyor. Bir de buna muhalif düşünenleri ekleyelim! Kendine göre açık bulmak için, eleştiri yapmak için eleştiri yapmak isteyenleri aklınıza getirin!

İşyerinin önü kapanmış, siftah yapamıyormuş, gözünün önünü göremiyormuş. Doğrudur, inşaat çalışmaları sırasında toz olmasın diye saçlarla kapatılması, aynı zamanda yayalar için de oluşan tehlikeye karşı bir önlemdir. Ekonomik anlamda müşteri kaybı konusuna gelince; bir hizmet çalışması sırasında yolların kapatılması veya bir takım sıkıntıların yaşanması doğal değil mi? Son aylarda Dolar’ın başını alıp gitmesi, iğneden ipliğe gündelik zamların gelmesi ve ekonomik olarak sıcak paraya insanların özlem duymaları ile ilgili neden sokaktaki vatandaş gerektiği gibi tepkisini dile getirmiyor?

Alt geçit çalışmalarında aksaklıklar yok mu, elbette gözlemlediğimiz kadarı ile yavaş çalışma olduğunu söyleyebiliriz. Ancak firmanın çalışmalarını eleştirmek başka, işyerlerinin önünün kapatılması olayı ile tepkileri gerçekliği ile eleştirmek daha başka bir olay olsa gerek.

Çalışmaların Adana yönünde, yani alt geçitin giriş-çıkış yönüne yığılan çakılların burada yaya trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Bahçeli Bulvarına yakın bölgeye kadar çakıl yığının bir bölümünün yayalar için açılabilmesi zor olmasa gerek diye düşünüyorum.

Alt geçit çalışmalarının şu anda orta bölümüne gelinmiş durumda. Kalıplar çakılıyor, beton dökülüyor ama akşam saatlerinden sonra pek çalışma göremiyoruz. Böylesi çalışmaların 24 saat üzerinden yapılması önem taşımaktadır. 

Üz etap olarak başlatılan çalışmalardan hiç birisi tamamlanmış değil. Sadece PTT binası önünde üstü kapatılan bir bölümün üzerinden trafik akışı sağlanıyor. Vatandaşın tepkileri ve sızlanmalarını dağerlendirdiğimizde; PTT binasından Adana yönüne giden yönün en azından tamamlanmış olması halinde bu kadar tepkinin yapılmayacağını sanıyorum. Ama hiçbir etapta tamamlanma olmayınca vatandaşta, esnaf ta sızlanıyor!

Bu çalışmalar ayın 14’ünde, yani yarın bitemeyeceğine göre, en kısa sürede, belki de Haziran veya Temmuz ayına doğru bitirilir umudunu taşıyoruz. Kentimiz için iyi olacağına inandığımız bu ve benzeri çalışmaların kusursuz, sağlıklı kullanılabilir olması tek beklentimizdir. Geç olması değil, sağlam olması en doğru olanıdır. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar