20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Aldatanı seven, aldatılanlar

Aldatan sevgiliyi veya eşi, hatta arkadaşı sevmekten vazgeçmeyenler, aldatılmayı sineye çekmişliğini gösterir.

Öyle ya; seven sevdiğini aldatmamalı, sevdiğinin gözlerinin içine baka baka yalan söylememelidir.

Aldatan aldattığı ile, aldatılan da aldatıldığı ile yaşamaya devam ederse, bu olaylar toplumsal bir yara haline dönüşebilir.

Bazı ülkelerin  devlet Başkanlarının bile eşlerini aldattıklarını öğrendiğimizde, böylesi Başkanların halkını daha rahat aldatabilecekleri akla geliyor.

Aldatmakla, yalan söyleme veya gerçekleri saptırarak konuşma olayları da farklı şekillerde yorumlanır.

Bir insan, karşısındaki bir diğer kişiyi aldatabilir veya yalan sözler söyleyebilir ama çoğul anlamda insanlardan oluşan topluluğun karşısında sözlerine dikkat etmelidir. Çünkü birileri çıkar, dudakları arasından çıkan sözleri, gözlerinin içine sokak, burnundan soluyamaz hale getirebilir.

O zaman da ağzından çıkanı kulağı duymayan insanlar, konuşmaları ile bir çuval inciri domates salçası haline dönüştürebileceğin bilmelidir.

Milletin oyları ile Vekil olarak seçtikleri ve milletin değer verdiği insanlar. Seçilinceye kadar  elleri göğüslerinde,  milletten oy isterken saygın ve bir o kadar da baklava yemişçesine tatlı dilli konuşurken, istedikleri göreve geldiklerinde, isot biberi yemiş gibi dillerinden çıkan sözleri ve dolmuşa el kaldırır gibi kollarını kaldırarak hareket edenler oluyor.

Kayseri’den iktidar partisinin iki Milletvekili’nin sözleri son günlerde tepki alıyor. Önce AKP Milletvekili İsmail Tamer, katıldığı bir TV programında asgari ücretliyi değerlendirirken; “Artık asgari ücretli evinin önünde arabası mevcut. Asgari ücret geçmişte 100 dolar civarında, bugün ise 400 dolara çıkmış…”diye konuşuyor.

Geçmişte derken, onbeş yıl öncesindeki bir doların Türk lirası karşılığı ile bugünkü karşılığını yerinde kalıp kalmadığını da hesaplamak gerekiyor. Örneğin 28 Şubat 2021 günü itibarı ile bir doların Tl karşılığının 7,42 lira karşılığı olduğunu görmekteyiz. Bence dünkü dolar ile bugünkü dolar karlığıklarını da buna göre düşünüp konuşmak yerinde olacaktır.

Yine AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, katıldığı bir tv programında; “Artık ev ve araba sahibi olmak, hiç zor değil. Bir evde birden çok kişinin çalıştığı günlerde yaşıyoruz”diyor.

Milletvekili Nergis, kendi iktidarlarının başarılı olduğun anlatmak isterken, asgari ücret maaşı ile bir otomobil veya ev fiyatı arasındaki farkı matematiksel olarak nasıl değerlendirdiğini anlayamıyorum! Ayrıca ülkemizdeki aileleri irdelediğimizde bir evde yaşayıpta birden fazla çalışan kaç kişi olduğunu TÜİK verilerine göre bu Milletvekilimizin değerlendirip değerlendirmediğini sormak istiyorum.

Bu ülkede insanlar covid-19 salgını ile uğraş verirken, bu insanların aklı ile alay edercesine konuşmanın alemi nedir!?

Salgınla ilgili olarak; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymayanlara yazılan binlerce lira para cezası, 30-40 kişilik derneklerin kongrelerinin ertelenmesi, lokanta, kafe ve benzeri yerlerin hizmetlerinin durdurulması “YASAK” olarak kurallar kapsamında uygulanıyor.

Tamamdır, insanlar kendi sağlıklarının geleceği için kurallara uyuyor, uymayanlar arasında; 4 kişi bir masa da “kumar oynarken yakalanmışsa” para cezasını da kabul ediyor!

Hatay’da; davul- zurna eşliğinde, omuzlarda taşınan gençler ellerinde maskelerini mendil yaparak halay çekerek AKP Gençlik kolları kongresi çıkısındaki gösterilere kim veya kimler tarafından izin verildiği ve buradaki olaylarla ilgili para cezasının uygulanıp uygulanmadığını 83 milyon insan merak ediyor!...

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar