26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5853
EURO35.0376
ALTIN2458.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ak’ın kapısında gözlerdeki ışıltı

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, insanların gözlerindeki ışıltıyı gördüğünde ekonomik gidişatın iyi olduğunu söylüyor ya!

Aynı Nebati, “Şöyle bir 6 ay uyuyun, gözlerinizi açtığınızda ekonominin ne kadar iyi olduğunu göreceksiniz!”demişti ya!

Aynı Nebati geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalının programında ekonomik gündemle ilgili açıklamalar yaptı.

Bu açıklamasını kendi ağzından çıkan sözlerden dinledik.

“Biz büyümeden taviz vermiyoruz. Bundan taviz vermediğimiz için enflasyon biraz zaman alır. Emtia, petrol fiyatları çok yükseldi. 2021’de her şey yeşilken sarıya (yani kötüye) gitmeye başladı.Sokağa çıktığımızda en büyük avantajımızı söyleyeyim. Sokağa çıktığımız zaman biz vatandaşın gözlerinden ne dediğini anlıyoruz zaten. Bakışlarından anlıyorsunuz, duruşundan, söylemlerinden anlıyorsunuz.”

Bakan Nebati yabancı bir ülkenin Bakanı ile yaptığı sohbet sırasında, yabancı Bakan; “Sizin enflasyonunuz çok yüksek”dediğinde, Bizim Bakan Nebati’nin yanıtı ise; “Biz bununla mücadele edeceğiz, bunu çözeceğiz, kararlıyız ama bakın ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum. Siz yüzde 10’luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz.”oluyor.

Sözlerinde bu ülkede yaşayan halkın sabırlı olduğunu, yabancı ülkede yüzde 10 enflasyonla Bakanları sokağa çıkamazken, bizim ülkemizde yüzde 10’larca enflasyona karşın halkın arasında rahat dolaşabildiğini vurgulayan Bakan Nebati, çok rahat şekilde, ülkesinde yaşayan insanların “biatçı kültürde” olduğunu da anlatmış oluyor.

Şimdi Bu Bakan Nebati, ülkemizdeki ekonomik gidişatın iyi olmadığı ve insanların buna katlandığı yönünde yabancı bir ülkenin Bakanı’na “şikayet” etmemiş mi oluyor?

Türkiye’deki “İnsan hakları” ile ilgili Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’ne gidenler için iktidar partisi yöneticileri; “ Muhalefet partileri Türkiye’yi Avrupa’da kötü göstermeye çalışıyorlar” dememiş miydi?

Emeklilerin maaşlarının iyileştirildiğini söyleyen Ak Parti iktidarı, Bankaların emeklilerin maaşlarını taşımaları halinde emekli maaşının iki katı para vereceğinin altında yatanları düşünmelidir.

Dün Akbank’ın önünden geçiyorum. Kaldırımdaki kuyruk uzadıkça uzuyor, bankanın kapısının önündeki yığılanlara sorduğumda; “Emekli maaşımızı taşıyacağız, 7 bin lira veriyor banka. Yaz bu halimizi gazeteci yaz!”diye konuştular.

İktidar emekliye 3 bin 500 lira maaş verirken, banka ise maaşını taşıyana maaşının iki katı promosyon veriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ise, “Bankaların promosyonları caiz değil”derken, emekliyi bu hale getiren, banka önlerinde Ağustos sıcağında kuyruğa girdiren yönetim için ağzını açıp tek söz söyleyebiliyor mu?

Diyanetin işi, halkın yaşantısı ile ilgili fetva verirken, adaletsiz, hukuksuz, kayırmacı yönetimler için de birkaç söz söylemesini vatandaş bekliyor!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar